Rørt Valgren efter forløsende topresultat: ”Jeg er bare taknemmelig”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rørt Valgren efter forløsende topresultat: ”Jeg er bare taknemmelig”

Michael Valgren har tidligere vundet blandt andet Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad.
Michael Valgren har tidligere vundet blandt andet Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad.Profimedia
Onsdag hentede Michael Valgren en fornem andenplads på femte etape af årets Giro d’Italia, danskerens bedste resultat efter det frygtelige styrt der i juni 2022 nær havde kostet danskeren karrieren eller det værre.

I juni 2022 var det nær gået helt galt for den danske cykelprofil Michael Valgren. Et voldsomt styrt i det franske etapeløb La Route d’Occitanie havde nær kostet den nu 32-årige dansker sin karriere, eller værre endnu måske endda førligheden eller livet.

På en etape fra Les Angles til Auterive i det sydligste Frankrig, i Pyrenæerne ved grænsen til Spanien, røg EF Education-EasyPost rytteren ud over en bjergskråning efter at have ramt et træ. Styrtet kostede en brækket hofteskål, beskadigede korsbånd og menisk, såvel som en hofte gået af led.

Men nu er danskeren tilbage på højeste niveau. Det bekræftede den forhenværende VM-bronzevinder onsdag med en fornem andenplads på femte etape af årets Giro d’Italia, endnu et flot resultat i en hidtil til stadighed bedre sæson for danskeren, efter det blev til næsten et års pause fra cykelløb ovenpå styrtet.

Selvom det altså ikke blev til en sejr til samlingen, det havde i så fald været nummer ni i karrieren og den første i en grand tour, er Valgren dog ikke ét sekund i tvivl om, at det var et fantastisk resultat taget de seneste års prøvelser i betragtning.

”Det er Giroen, ikke? Det betyder en masse. For et par år siden var jeg ikke sikker på, om jeg havde en kontrakt, så holdet har virkelig hjulpet mig igennem det her på en gode måde, og jeg er glad for at begynde at betale tilbage. Jeg er bare taknemmelig for, at jeg stadig kan være cykelrytter,” kommer det fra Valgren efter etapen ifølge Eurosport.

Sejren gik i stedet til Cofidis’ franske Benjamin Thomas, en superdygtig banerytter og derfor med en solid spurt i benene, men Valgren håbede indtil sidste øjeblik, at han kunne krydse målstregen i Lucca, hvor Valgren var bosat et enkelt år da han påbegyndte sin professionelle karriere, som første mand.

”Polti-rytteren (Andrea Pietrobon, red.) tog korte føringer og var ikke superstærk, og så forsøgte han med et sent angreb, som lidt ødelagde samarbejdet, og jeg måtte forsøge med en virkelig lang spurt og håbe, at jeg kunne lave en Magnus Cort Nielsen-sprint,” konstaterer danskeren.

Danskeren kan torsdag igen forsøge sig med et angreb, da en kuperet etape med 180 kilometer venter fra Viareggio til Rapolano Terme med over 2.100 højdemeter undervejs, ligesom flere sektioner med grusvej skal forceres af rytterne.