Horsens skal arrangere hold-VM i badminton i 2025

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Horsens skal arrangere hold-VM i badminton i 2025

Danmark får lov at spille på hjemmebane i 2025
Danmark får lov at spille på hjemmebane i 2025AFP
I disse dage kæmper verdens bedste badmintonspillere om VM for herre- og damehold i Chengdu i Kina. Når næste udgave af turneringerne Thomas Cup og Uber Cup skal afvikles, bliver det med Horsens som værtsby.

Badminton Danmark meddeler i en pressemeddelelse, at den østjyske by og dens arena Forum Horsens er blevet udpeget som vært for de to hold-VM-turneringer i 2026.

Som en slags generalprøve skal Forum Horsens året før også arrangere det individuelle EM.

"Det er en fantastisk totrinsraket af mesterskaber, vi har fået med først EM næste år og så et endnu større event i 2026 med Thomas & Uber Cup. Det passer godt ind i vores langsigtede ambitioner om at få endnu flere badmintonmesterskaber til Danmark. Efter VM i København og vores årlige VICTOR DENMARK OPEN i Odense er det dejligt, at vi kan præsentere Horsens som værtsby, så vi kommer endnu mere rundt i landet. Vi ser frem til at afvikle både EM og VM sammen med Horsens, som har betydelig erfaring med afvikling af meget store arrangementer,, siger Badminton Danmarks formand," Kristian Pihl, i pressemeddelelsen.

Fakta om Thomas & Uber Cup og individuelt EM:

- Det er blot fjerde gang i Thomas & Uber Cups 75 år gamle historie, at mesterskabet skal afholdes i Europa. I 1949 og 1982 blev det afholdt i England, og Danmark fik det tildelt i 2020. På grund af covid-19, blev det flyttet til 2021. Thomas & Uber Cup bliver afholdt hvert andet år, og i år er det i den kinesiske by Chengdu, som også er venskabsby med Horsens.

- Danmark har aldrig vundet Uber Cup (VM for damehold), mens Thomas Cup (VM for herrehold) blev vundet i 2016.

- De første to gange Danmark afholdt individuelt EM var i Herning i 1996 og 2008. Det seneste individuelle EM på dansk grund var i Kolding i 2017.

- Ved dette års EM for individuelle, som blev afholdt i den tyske by Saarbrücken, vandt Danmark otte medaljer. To af guld, to af sølv og fire af bronze.