FCM udnytter dyre FCK-fejl i Parken og tager kæmpe skridt mod guldet

FCM udnytter dyre FCK-fejl i Parken og tager kæmpe skridt mod guldetProfimedia
FC Midtjylland tog torsdag aften teten i guldjagten i den danske Superliga, da de udnyttede en række dyre personlige fejl fra FCK til at tage en 2-1 sejr i Parken, og dermed tage et kæmpe skridt mod guldet med to runder igen.

Guldpilen i den danske Superliga har igen skiftet retning.

FC Midtjylland bragte sig torsdag aften i førerposition om det danske mesterskab efter en kneben 2-1-sejr over FC København i Parken.

Med sejren erobrede FCM førstepladsen i Superligaen med 61 point. FCK røg fra førstepladsen ned på tredjepladsen med 58 point.

Imellem de to hold er Brøndby nu placeret med 59 point. Brøndby vandt onsdag over FC Nordsjælland, der er den tætte topstrids nummer fire med 56 point.

Med to spillerunder tilbage har FCM dermed givet sig selv de bedste kort på hånden i guldkampen.

FCK indledte kampen bedst og fik en stor chance efter blot et minut ved angriberen Orri Oskarsson.

Islændingen tacklede sig forbi FCM-stopperen Sverrir Ingi Ingason og kom helt fri foran mål.

Afslutningen blev dog reddet af FCM-keeper Martin Fraisl, der havde fået chancen i stedet for en småskadet Jonas Lössl, der var bænket.

FCK-dominansen fortsatte i de første 20 minutter, hvor Oskarsson og Mohamed Elyounoussi havde nærgående forsøg.

Lige som det trak op til en FCK-scoring, scorede FCM ud af det blå.

FCK-keeper Kamil Grabara droppede fælt, da han skulle gribe et harmløst indlæg fra Dario Osorio.

FCK - FC Midtjylland - Spiller-karakterer
FCK - FC Midtjylland - Spiller-karaktererFlashare

Bolden sprang fra polakken og lige ud til FCM-angriberen Franculino, der takkede for gaven ved at sparke et nemt 1-0-mål i nettet.

Stik mod spil og chancer var FCK nu bagud, og DM-guldet fortonede sig i horisonten.

FCK fortsatte med at trykke på, og backen Birger Meling var tæt på at udligne få minutter senere, men skudforsøget strøg forbi stolpen.

Ti minutter før pausen fik Oskarsson scoret, men et VAR-tjek annullerede korrekt målet for offside.

I stedet slog FCM til i den anden ende. Igen på grund af en stor fejl i FCK's usikre forsvar.

Denne gang var det FCK-stopperen Denis Vavro, der mislykkedes med et sideskift. Få afleveringer senere udnyttede FCM-spilleren Charles den hurtige omstilling til at fordoble føringen.

Hjemmeholdet var rystet, og FCM-spillerne voksede i selvtillid og kontrol.

FC København - FC Midtjylland - Kamp-Statistik
FC København - FC Midtjylland - Kamp-StatistikFlashare

Første halvleg bød på fire gule kort til FCM, og træner Thomas Thomasberg tog ingen chancer og skiftede tre af spillerne med advarsler ud i pausen.

FCK-træner Jacob Neestrup skiftede Rasmus Falk ind i stedet for Vavro i en mere offensiv opstilling. Det hjalp på hjemmeholdets spil, men ikke på effektiviteten foran mål.

Hjemmeholdet jagtede i anden halvleg den reducering, der kunne få spændingen tilbage.

Oskarsson var blandt synderne, men også Peter Ankersen, Meling og Kevin Diks havde nærgående forsøg.

FCM lukrerede på kontraspil, og udeholdet fik adskillige muligheder for at lukke kampen, men det lykkedes ikke.

I stedet fik FCK pludselig håb om point, da en midtjysk hånd på bolden i feltet gav et straffespark.

Efter 87 minutter reducerede indskiftede Diogo Goncalves fra pletten til 1-2 for FCK.

Men trods et tungt FCK-pres til slut kom der ikke flere scoringer. Dermed peger guldpilen mod Herning.