Magnus Saugstrup og Magdeburg er klar til Final4 i Champions League efter gyser mod Kielce

Magdeburg-holdet slog KC Kielce med de mindste marginaler.
Magdeburg-holdet slog KC Kielce med de mindste marginaler.AFP
Det var på alleryderste mandat, at Magdeburg sikrede sig en plads ved Final4. De har derfor muligheden for at genvinde Champions League-titlen.

De forsvarende Champions League-vindere SC Magdeburg har taget et stort skridt mod at kunne vinde tripplen med deres dramatiske avancement til Final4.

Ved afslutningen af den ordinære spilletid var Bundesligaens førerhold foran 23:22 og havde dermed udlignet 26:27-nederlaget fra det første opgør i Polen.

Magdeburg kom i første omgang ikke ind i den rytme, de havde håbet på mod Kielce. Træner Bennet Wiegerts hold måtte længe jagte et underskud, før værterne først kom foran for første gang efter 21 minutter. Med ryggen mod muren lykkedes det hjemmeholdet at vende tingene efter pausen takket være en stærk præstation i anden halvleg.

Udover, at målmanden Sergey Hernandez stod glimrende, var også Omar Magnusson stærkt spillende med seks mål i løbet af kampen og også det afgørende mål i straffekastkonkurrencen. I den anden ende kunne den tyske målmand Andreas Wolff ikke forhindre, at hans hold blev slået ud trods flere store redninger fra syv meter.

Danskerne Magnus Saugstrup og Michael Damgaard var begge med for Magdeburg. Saugstrup leverede sågar også to scoringer.

Ligesom Magdeburg har Aalborg BK allerede deres billet til Köln i hus. Danskerne slog den ungarske topklub Veszprem HC 33:28 (første kamp: 31:32). FC Barcelona og Paris St. Germain (første kamp: 30:22) spiller torsdag om en Final4-plads.