16-årig dansker er officielt OL-klar: Det er uvirkeligt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

16-årig dansker er officielt OL-klar: Det er uvirkeligt

Viktor Solmunde klar til Paris.
Viktor Solmunde klar til Paris.DAVID BALOGH/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Det 16-årige danske skateboard-talent Viktor Solmunde er officielt udtaget til OL i Paris.

Det oplyser Danmarks Olympiske Komité i en pressemeddelelse.

Dermed følger han i fodsporene på skateboardlegenden Rune Glifberg, der repræsenterede Danmark ved OL i Tokyo.

"Det er helt uvirkeligt at skulle til OL. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg så Rune Glifberg til OL i Tokyo for tre år siden. Vi har kørt sammen og konkurreret mod hinanden, og så har han også hjulpet mig og coachet mig gennem OL-kvalifikationen, så det er ret specielt."

"Jeg lever jo min drøm fuldt ud lige nu. Jeg glæder mig helt vildt, og jeg har et mål om at komme blandt de otte bedste og gå i finalen i Paris," siger Viktor Solmunde.

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) ser man stort potentiale i den unge skater.

"Viktor er kun 16 år, men han har allerede etableret sig i den absolutte verdenselite. Han brækkede lægbenet for kort tid siden, men kæmpede sig tilbage og sikrede sig kvalifikationen i overbevisende stil."

"Det er høj klasse, og danskerne bør glæde sig til at følge Viktor, der skal konkurrere i nogle fantastiske rammer i Paris," siger Søren Simonsen, der er DIF's Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.

Solmunde sikrede sig med en samlet tiendeplads i OL-kvalifikationen en plads til OL. De 22 bedste fik billet til OL. Ved det sidste kvalifikationsstævne i Ungarn hentede teenageren en syvendeplads.

Skateboarding er delt op i disciplinerne street og park.

Street er en konkurrence om at kunne lave de bedste løb i specialdesignet areal med rails, stairs og mange andre objekter. I Park skates der i specialdesignede bowls med elementer, der minder om ramper og quarterpipes.

Ved OL deltager Viktor Solmunde i disciplinen park, som afvikles 6. og 7. august i centrum af Paris.