Aalborg Håndbold spiller sig stensikkert i DM-finalen: Møder GOG onsdag aften

Aalborg fejrer deres finaleplads
Aalborg fejrer deres finalepladsHenning Bagger/Ritzau Scanpix
Der var dømt drama for alle pengene i søndagens DM-semifinale i Aalborg mellem Aalborg Håndbold og Fredericia HK.

Det var tredje semifinale mellem de to klubber, efter at de havde taget en sejr hver i de to forgående kampe.

Men på hjemmebane levede nordjyderne op til favoritværdigheden og vandt sikkert med 33-26.

Dermed snupper Aalborg Håndbold den anden plads i DM-finalerne, hvor GOG venter.

Der var ikke mange, der overhovedet havde spået fredericianerne en semifinale. Alligevel levede drømmen om det første danmarksmesterskab siden 1979 i den grad inden kampens begyndelse.

Det fik Aalborg Håndbold dog afmonteret, og værterne levede fra kampens start op til favoritværdigheden, da holdet holdt sig foran første halvleg.

Fredericia forsøgte ihærdigt at hænge på, men gik til pause med bagud med fem mål.

Statistikken var ellers imod Fredericia fra start. For det er ikke tidligere sket, at et hold, der sluttede som nummer syv i grundspillet, har spillet sig i finalen.

Det kunne den tidligere danske landstræner Gudmundur Gudmundsson, det står i spidsen for Fredericia, heller ikke gøre noget ved.

De cirka 350 medrejsende Fredericia-fans havde også svært ved at lade sig høre i det larmende røde hav af Aalborg-tilhængere.

I anden halvleg fortsatte Aalborg sin dominans, og svenske Felix Claar gjorde en særdeles god figur med 11 mål for Aalborg.

En anden velspillende svensker var Aalborgs målmand Mikael Aggefors, der virkede ustoppelig på stregen.

Dermed er Aalborg klar til første kamp mod GOG i DM-finalen, der også spilles over tre kampe, onsdag aften. Aalborg har hjemmebane i første kamp.