Aalborg sejrer i topopgør mod Herning og udbygger føringen i Metal Ligaen

Aalborg sejrer i topopgør mod Herning og udbygger føringen i Metal LigaenHenning Bagger/Ritzau Scanpix
Der var dækket op til topopgør i Sparekassen Danmark Isarena i Aalborg, da ligaens nummer to, Herning Blue Fox, skulle op imod førerholdet fra Aalborg Pirates.

En vigtig ”kamp i kampen” lå til at blive gæsternes stærke defensiv, der i de sidste tre kampe blot havde lukket to mål ind, og så hjemmeholdets sprudlende offensiv, der havde lavet 25 mål i deres seneste fem kampe.

De hidtil fire indbyrdes havde alle været tætte kampe med Herning som sejrherrer i de tre af dem. Aalborg havde dog vundet det seneste opgør med 1-0 i starten af december måned.

Aalborg fik en drømmestart med en scoring fra Trevor Gooch efter halvandet minut. Efter en flot soloaktion skar amerikaneren ind foran mål, og han kunne med sit 20. sæsonmål bringe Aalborg på 1-0, dog først efter et kort dommergennemsyn på video.

Det var ikke meget offensiv gæsterne havde, men hver eneste gang var Mathias From involveret. Den 25-årige forward var livlig i første periode for Herning, men det blev ved 1-0 til Aalborg efter 20 minutter.

Første periode endte med lidt skærmydsler, og Herning startede anden periode i undertal, men de overlevede flot.

Det gjorde Herning også lidt senere, men umiddelbart efter faldt hammeren med en 2-0 scoring til Aalborg. Backen Lasse Bo Knudsen skød på mål, Mac Carruth slap en retur, og den var canadiske Brayden Low hurtigst over, og han kunne skubbe pucken over stregen.

Kort efter var Patrick Bjorkstrand millimeter fra 3-0, men gæsterne slap med skrækken. Det gjorde de dog ikke kort efter.

Besnærende Aalborg-kombinationer endte hos Jeppe Jul Korsgaard, og så kunne han sætte sit 15. sæsonmål ind bag en ikke helt sagesløs Carruth. Trods flere gode muligheder, så skete der ikke mere i den midterste periode som havde stor Aalborg-dominans.

Gæsterne fortsatte deres trend med at tage udvisninger i tredje periode, og derfor kom de aldrig til at sætte det indledende tryk der kunne give lidt tro på tingene. Aalborg var også tættere på 4-0 end Herning var på 3-1. Patrick Bjorkstrand missede for nærmest frit mål, men også en flot aktion af Carruth.

Esbjerg tager tre vigtige point på udebane i Herlev
Esbjerg tager tre vigtige point på udebane i HerlevJacob Schultz/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Trods en fornem start og scoring efter tre minutter, formåede Herlev ikke at holde hjem, da de tog imod Esbjerg. Vestjyderne havde Jeff King tilbage på holdkortet, og han bragte Esbjerg foran i anden periode, en føring der dog blev udlignet kort efter.

Henrik Mærsk blev matchvinder for Esbjerg da han fulgte op på en fornem pasning fra Tuomas Vartiainen , og scorede til slutresultatet 3-2 til Esbjerg.