Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Aarhus United tilknytter stortalent på lang aftale: Kommer til at spille stor rolle

Alberte Ebler viste stort talent i sin allerførste sæson som senior, hvor hun scorede 14 mål i 18 kampe for Skanderborg Håndbold.
Alberte Ebler viste stort talent i sin allerførste sæson som senior, hvor hun scorede 14 mål i 18 kampe for Skanderborg Håndbold.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Til næste sæson skal det 20-årige stortalent Alberte Ebler tørne ud for Aarhus United, hvor hun genforenes med sin tidligere ungdomslandstræner, Heine Eriksen. Ebler skifter således Ikast ud med Aarhus og får en treårig kontrakt med Aarhus United.

Alberte Ebler var blot 17 år gammel, du hun i slutningen af august 2020 debuterede i den bedste danske kvindelige håndboldrække. Hun er således blevet udråbt som et af de allerstørste danske talenter, og til sommer skifter hun så klub.

For efter en enkelt succesfuld sæson i Skanderborg Håndbold, hvor hun sammen med Thea Rasmussen, nu Silkeborg-Voel KFUM, imponerede stort, skiftede Ebler til Ikast Håndbold. Her er det ikke for alvor blevet til det helt store gennembrud, men bagspilleren har også i længere tid siddet ude med en skade.

Til sommer skal hun så tørne ud for Aarhus United, ikke langt fra føromtalte Skanderborg, hvor Ebler fik sin håndboldfaglige uddannelse på SHEA, ligesom blandt andre Team Esbjergs nye målvogter, Anna Kristensen. Ebler har spillet masser af ungdomslandskampe, og har derfor i forvejen et godt kendskab til Aarhus Uniteds cheftræner, Heine Eriksen, der i 21 år bestred posten som ungdomslandstræner frem til sommeren 2022.

"Jeg ved fra min tid på Ungdomslandsholdet, at Heine Eriksen er en dygtig træner, som formår at udvikle unge spillere og flytte den til næste niveau i deres udvikling," fortæller Alberte Ebler i klubbens pressemeddelelse.

Den unge bagspiller kan da også kaste et blik på navne som Simone Cathrine Petersen og Celine Lundbye Kristiansen – sidstnævnte har ganske vist valgt at tage en pause fra håndbolden på ubestemt tid – der begge har adskillige A-landskampe på CV’et, efter at have været en tur forbi netop Aarhus United. Førstnævnte har sågar været med til at vinde både VM-bronze i 2021 og EM-sølv i slutningen af 2022.

Netop Eblers forhenværende ungdomslandstræner, Heine Eriksen, understreger, at Ebler allerede fra første dag kan spæde til på banen.

"Jeg kender Alberte rigtig godt, og jeg er sikker på, at vi får en spiller som udstråler fight og vilje, og det er noget alle hold kan bruge. Alberte kommer, til trods for sin unge alder, til at spille en stor rolle for os allerede i næste sæson, og jeg glæder mig til samarbejdet," kommer det fra Heine Eriksen, der har været cheftræner for Aarhus United, siden klubben i 2017 blev grundlagt på ruinerne af det hedengangne SK Aarhus.

Alberte Ebler har spillet 46 kampe i kvindehåndboldligaen, hvor det er blevet til 44 mål og 23 oplæg. 20-årige Ebler har fået en treårig aftale i det århusianske.