Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AC Milan revolutionerer kontrakter i kvindefodbolden - det kan komme Nadia Nadim til gode

Nadia Nadim er en af dem, der måske kan få glæde af det nye initiativ i AC Milan
Nadia Nadim er en af dem, der måske kan få glæde af det nye initiativ i AC MilanProfimedia
AC Milan bliver den første den første europæiske klub, der vil garantere kontraktfornyelse for spillere, der bliver gravide i det sidste år af deres kontrakt. Det skriver BBC.

"Tidligere har mange kvindelige fodboldspillere skullet vælge mellem at være mor eller fodboldspiller", siger AC Milans anfører Christy Grimshaw til BBC Sport.

Hun er jublende glad over det nye initiativ fra klubben. 

"At få denne mulighed føles ekstra specielt. Du er måske i det sidste år af din kontrakt og føler dig lidt bange for at blive mor. Det tager det valg fra os. Vi kan føle os trygge", siger hun og fortsætter:

"En politik som denne giver os mulighed for at komme tilbage og præstere efter fødslen. Jeg kunne godt tænke mig en ændring i mindset", tilføjer hun.

Spillerne får også hjælp til pasning og udgifter til børnene og en ledsager ud over kontraktfornyelsen. 

Den nye politik kommer efter, at FIFA i maj lancerede en ny pakke af foranstaltninger til at beskytte gravide fodboldspillere.

Blandt andet skal spillere på barsel have ret til løn i mindst 14 uger, mens spillere på adoption eller familieorlov skal have løn i mindst otte uger.

Elisabet Spina, AC Milans chef for kvindefodbold, håber, at den nye politik kan fungere som model for andre klubber.

"Vi vil gerne bidrage og forsøge at ændre kulturen. Det er sent på en måde, men vi er glade for at være de første til at tænke på sådan noget og forsøge at ændre tingene", siger Spina til BBC.