Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AFC playoff-status: Bills og Chiefs kæmper om førstepladsen - Jaguars jagter Titans

AFC playoff-status: Bills og Chiefs kæmper om førstepladsen - Jaguars jagter Titans
AFC playoff-status: Bills og Chiefs kæmper om førstepladsen - Jaguars jagter TitansMIKE CARLSON/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Intet er afgjort endnu i AFC. Buffalo Bills og Kansas City Chiefs har begge 11-3, men alt er muligt i de tre resterende kampe. Cincinnati Bengals udnyttede fuldt ud Baltimore Ravens' nederlag og overtog føringen i AFC North. Tennessee Titans led deres fjerde nederlag i træk, og de nærmeste forfølgere i AFC South, Jacksonville Jaguars, er pludselig nu kun én sejr efter. Las Vegas Raiders slog New England Patriots i en vanvittig kamp og har stadig en lille chance for at komme i slutspillet.

01 Buffalo Bills (11-3)

I slutningen af ​​tredje quarter var Bills stadig bagud 26-21 i weekendens kamp mod Dolphins, men så begyndte det at sne. Quarterback Josh Allens hold kom i sit rette element, og Dolphins, der ikke var vant til koldt vintervejr, havde pludselig det svært. Om der virkelig er grundet vejret, kan ikke bevises, men det er bemærkelsesværdigt. Sejren på 29-32 sikrede Buffalo slutspillet for fjerde år i træk og femte gang på seks år under træner Sean McDermott.

02 Kansas City Chiefs (11-3)

Det var ikke tilfældigt, at Chiefs gav Texans en hård kamp i sidste uge. Det kunne man i hvert fald se, når man kigger på 24-30 resultatet i kampen mellem de sidst placerede texanere i AFC og højtflyvende Chiefs. Det viser, at i NFL er alle hold faktisk meget tæt på hinanden. Der var brug for overtime for at finde en vinder. Det spilvindende 26-yard touchdown-løb blev krediteret til Jerick McKinnon. Patrick Mahomes kastede tre touchdowns. Kansas City har nået Conference Championship-kampen i de sidste fire sæsoner og Super Bowl to gange, hvor de har vundet én gang. Det var i 2019-sæsonen mod San Francisco 49ers (31-20).

03 Cincinnati Bengals (10-4)

Bengals har ventet på, at Ravens skulle snuble, og det skete. En forbløffende comeback-sejr i Tampa Bay (34-23) placerer Cincinnati på førstepladsen i AFC North og tilbage til, hvad der vil være anden divisionstitel i træk. I det første kvarter var Bengals bagud med 17 point, men en vild fumble fra Buccaneers og fire touchdowns fra quarterback Joe Burrow førte til en storsejr. Opdelingen er dog langt fra slut, og der venter tre spændende uger forude. Bengals er i fin form med seks sejre i træk.

04 Tennessee Titans (7-7)

Titans er pludselig kommet i problemer. For et par uger siden tog holdet fra Tennessee føringen i AFC South, uden at nogen var i tvivl om titlen. Pludselig blev deres general manager fyret, og det viste sig, at alt ikke var godt i Tennessee. Det interne uvejr har nemlig bredt sig til banen. Divisionsmodstanderne fra Jacksonville er i fremmarch, og lægger derfor pres på Titans. Problemet med Titans er blandt andet at score. Med 30 samlede touchdowns er de det lavest scorende hold sammenlignet med de andre tophold. Lyspunktet er Derrick Henry. Han løb igen over 100 yards mod Los Angeles Chargers.

05 Baltimore Ravens (9-5)

Ravens har et problem. De kommer ingen vegne i deres angreb, og stjernespilleren og quarterbacken Lamar Jackson er skadet. Det er uklart, hvornår han kommer sig over sin knæskade. Indtil da er hver kamp svær for Baltimore, på trods af det dygtige forsvar. Hvis Lamar snart vender tilbage, kan Ravens konkurrere med Bengals igen. Er han fraværende i længere tid, kan de ende med at misse slutspillet ligesom sidste år. Backup quarterback Tyler Huntley har haft en hård periode. Det er ikke så slemt, når løbespillet fungerer (198 yards i alt mod Browns), men Ravens kæmpede for at finde end-zone og Justin Tucker missede to field goals. Ravens tabte 3-13 i Cleveland. De dårlige præstationer har fået fans til at opfordre til fyringen af ​​den offensive koordinator Greg Roman og ønsket om, at Lamar snart kan vende tilbage.

06 Los Angeles Chargers (8-6)

Chargers har nu meldt sig i kampen om playoff-pladserne med en flot sejr over Titans. Med 48 sekunder tilbage på uret kom Titans op på 14-14. Dermed var der stadig tid nok på til at vinde, og Chargers kunne bringe sit hold i frem til en field goal-chance. Cameron Dicker sparkede det vindende field goal ind: 14-17. Herbert, Årets Offensive Rookie 2020, formåede ikke at kaste et touchdown for tredje gang i 46 karrierekampe. Han har fem kampvindende drives i denne sæson. Det ser godt ud for LA. De spiller stadig mod kriseramte Colts, Rams og Broncos i de sidste tre kampe.

07 Miami Dolphins (8-6)

Dolphins har samme rekord som Chargers, men tabte i LA i sidste uge. De har dog stadig et virtuelt wild card, trods tre udebane nederlag i træk. Quarterback Tua Tagovailoa spillede ikke en spektakulær kamp, ​​men han kastede to touchdowns. Desuden gik løbespillet meget godt. Raheem Mostert løb i 136 yards. På trods af nederlaget kom angrebet sig over to middelmådige kampe. Sneen i fjerde quarter kom på det forkerte tidspunkt for Miami.

08 New England Patriots (7-7)

Der skete en masse skøre ting i NFL denne runde, men New England nederlag i Las Vegas var tog prisen som det mærkeligste. Med tre sekunder tilbage på uret tog Rhamondre Stevenson 23 yards. Han vippede han bolden tilbage til Jakobi Meyers, der som også kastede tilbage. Her fik Chandler Jones bolden. Han løb bolden tilbage til et touchdown, og kampen var slut lige efter med stillingen 24-30. Patriots havde vundet fire af deres seneste seks kampe, men takket være dette dumme boldtab er de igen uden for playoff-pladserne.

09 New York Jets (7-7)

Sidste gang Jets spillede en playoff-kamp var i 2010, hvilket betyder, at New York-holdet har gang i den længste playoff-tørke i NFL. Nederlaget mod Detroit Lions har ikke gjort det nemmere for dem at konkurrere med de store drenge i år. Træner Robert Saleh er ikke sikker på, hvem hans quarterback er. Søndag var det Zach Wilson, der måtte aflevere meget i mangel af et ordentligt løbespil. Det gjorde han i 317 yards. Tight end C.J. Uzomah greb to touchdowns. Det var dog ikke nok til sejren (20-17), da forsvaret, uden den skadede Quinnen Williams, ikke kunne stoppe Lions i afgørende øjeblikke. Jets spiller igen på torsdag og skal vinde for at bevare håbet om endelig at opleve endnu en playoff-kamp. Saleh ved endnu ikke, hvem quarterbacken skal være mod Jacksonville Jaguars. Mike White lider af en ribbensskade, så Wilson ser ud til at være det bedste alternativ i skrivende stund.

Chandler Jones scorer touchdown i kampen mod New England Patriots.
Chandler Jones scorer touchdown i kampen mod New England Patriots.AFP

10 Jacksonville Jaguars (6-8)

Jaguarerne banker på døren til slutspillet, og den mest oplagte måde at nå dertil er at blive mestre i AFC South. En smuk og spektakulær 34-40 overtidssejr og et nederlag til Titans gør det scenarie mere og mere realistisk. Rayshawn Jenkins returnerede en interception for at afslutte kampen i overtiden. Efter år med kedelig elendighed giver Jaguarerne endelig farve til divisionen og ligaen. Hvor løverne er nummer to i NFC, gælder det Jaguars i AFC. Dette skyldes til dels en fremragende spillende Trevor Lawrence. Quarterbacken tager risici i denne sæson, hvilket giver ham 318 pasningsyards og fire touchdowns på søndag, samt en interception og fumble. Det var Jacksonvilles første krydskonferencesejr siden 2018-sæsonåbningen mod Giants. Disse er en anden Jags end tidligere år.

11 Las Vegas Raiders (6-8)

Chandler Jones' vanvittige opsnapning og touchdown var ikke blot med til at give Raiders en sejr på 24-30 mod Patrios, men også med til at komme tættere på rivalerne i AFC. Statistik-webstedet FiveThirtyEight anslår nu Las Vegas' playoff-chancer til fem procent. Det er selvfølgelig ikke meget og har også noget at gøre med det hårde program. Efter udekampen i Pittsburgh kommer topholdene 49ers og Chiefs til Nevada. Præstationerne er ikke altid gode, men holdet viser, at de ikke er færdige endnu. Og det er beundringsværdigt.

12 Cleveland Browns (6-8)

Deshaun Watson spillede sin første kamp i Cleveland som quarterback for Browns. 3-13-sejren over Baltimore var ikke køn, men vil uden tvivl have betydet meget for angrebslederen, der var og er anklaget for seksuelle overgreb. Ohio-holdet kommer nok ikke til slutspillet, men det var heller ikke meningen. Til tider så fansene, hvad Watson har at tilbyde på banen, og med det er der et glimt af håb i Cleveland. Og en sejr over rivalerne fra Baltimore, tæller selvfølgelig dobbelt.

Deshaun Watson.
Deshaun Watson.AFP

13 Pittsburgh Steelers (6-8)

Steelers skal træffe et valg efter denne sæson, om Kenny Pickett er quarterbacken, som de vil satse på i fremtiden. Men det er svært, når han ikke kan spille. Mitch Trubisky erstattede ham på grund af en potentiel hjernerystelse, og andenvalget i 2017 NFL Draft gav tre pæne touchdown-drev i 24-16-sejren over Panthers. Forsvaret viste sig også flot frem, og det er klart, at der bestemt er potentiale i dette Steelers-hold. Træner Mike Tomlin har aldrig haft en decideret taber-sæson med Pittsburgh og skal vinde de sidste tre kampe for at undgå det. Steelers tager imod Raiders og Browns på Acrisure Stadium og spiller endnu en udekamp mod ærkerivalen Baltimore.

14 Indianapolis Colts (4-9-1)

At smide en føring på 33 point væk siger alt om Colts' sæson. Dalene er dybe, højderne sparsomme, og når der er højder, bliver de jævnligt ødelagt. Det har i sandhed været en mærkelig sæson for Colts. Træner Frank Reich blev smidt ud, og tidligere ESPN-analytiker Jeff Saturday blev ansat. Om et par år vil få mennesker huske 2022-Colts’ spil. Dog vil kampen mod Vikings stå med fed i historiebøgerne. Holdet vil utvivlsomt allerede se frem til draften, for det er tid til en ny quarterback.

15 Denver Broncos (4-10)

Broncos' sæson har været dramatisk. For en masse penge blev Russell Wilson hentet i Seattle og hentet ind som en frelser. Sidste weekend blev de lige så middelmådige Arizona Cardinals besejret (15-24). En skadet Wilson så Brett Rypien tage sin første sejr siden oktober. Dejligt for hjemmepublikummet, dårligt for det kommende draft.

16 Houston Texans (1-12-1)

Texanerne er midt i en omfattende genopbygning. Efter at ​​Deshaun Watson er skiftet til Cleveland har træner Lovie Smiths hold nok valg i de kommende år til at blive et konkurrencedygtigt hold igen gennem nyt talent. Under alle omstændigheder klarede rookiespillerne i 2022 det meget godt. Det er næsten uundgåeligt, at Houston vil gå efter en quarterback. Bliver det Bryce Young? C.J. Stroud? Måske endda Will Levis? Ingen vil afsløre det, men på kontorerne er det alt, de gør. På banen gjorde Smith alt, hvad han kunne for at vinde endnu en kamp i de seneste to uger, og det resulterede i smukke og spændende dueller. I det mindste går texanerne ind i lavsæsonen med løftet hoved. Fremtiden ser lys ud, men der kan gå noget tid, før de første solstråler når Houston.

David Mills
David MillsAFP