Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Carl Nassib, NFL's første åbent homoseksuelle spiller, annoncerer sin pensionering

Nassib afslutter sin karriere med 25,5 sacks, 128 tacklinger og fire forced fumbles i løbet af syv sæsoner.
Nassib afslutter sin karriere med 25,5 sacks, 128 tacklinger og fire forced fumbles i løbet af syv sæsoner.Reuters
Defensive end Carl Nassib (30), der blev den første åbent homoseksuelle aktive NFL-spiller, da han sprang ud i 2021, sagde onsdag, at han trak sig tilbage fra sporten som den "heldigste fyr på planeten".

"Det er et bittersødt øjeblik for mig, men efter syv sæsoner og lidt over 100 NFL-kampe trækker jeg mig officielt tilbage fra football for at fokusere på min virksomhed Rayze," skrev Nassib i et opslag på de sociale medier.

"Football har givet mig mere, end jeg nogensinde kunne have forestillet mig. Jeg kan virkelig hænge min hjelm op for sidste gang og vide, at jeg har givet den alt, hvad jeg havde."

Nassibs meddelelse om, at han var homoseksuel i juni 2021, førte til en strøm af støtte fra ligaen og hans hold, som roste hans mod. Nassibs Las Vegas Raiders-trøje blev den mest solgte, efter han sprang ud.

"Jeg håber, at endagsvideoer som denne og hele coming out-processen bare ikke er nødvendige," sagde han dengang.

I 2014 blev Michael Sam den første åbent homoseksuelle spiller, der blev draftet til NFL, da han blev valgt af St. Louis Rams, men han spillede aldrig en kamp i den regulære sæson.

Andre tidligere NFL-spillere er sprunget ud, efter at de trak sig tilbage, startende med running back David Kopay, som sagde, at han var homoseksuel i 1975.

Nassib spillede på Penn State, før han blev rekrutteret af Cleveland Browns i tredje runde af draften i 2016. Han spillede for Browns og Tampa Bay Buccaneers, før han skrev under med Raiders forud for 2020-sæsonen.

Han vendte tilbage til Bucs i 13 kampe i sidste sæson og afslutter sin karriere med 25,5 sacks, 128 tacklinger og fire forced fumbles på syv sæsoner.

"Det har altid været min drøm at spille i NFL, selv som walk-on, og jeg føler mig virkelig som den heldigste fyr på planeten," sagde Nassib.