Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Andres Iniesta bekræfter fodboldpension med rørende video

Andres Iniesta stopper karrieren.
Andres Iniesta stopper karrieren.Kenta Harada / Getty Images via AFP
Den spanske Barcelona-legende Andres Iniesta har officielt bekræftet, at han går på pension. Spanieren har slået en rørende video op på sine sociale medier med blandt andre Pep Guardiola, Vicente del Bosque og Luis Enrique.

Andres Iniesta kommer ikke længere til at spille professionel fodbold. Manden, der scorede det vigtigste mål i Spaniens fodboldhistorie mod Holland i finalen ved VM i Sydafrika i 2010, annoncerede karrierestoppet i en video på sociale medier.

Videoen starter med et spørgsmål: Hvad betyder fodbold for dig? Og forskellige trænere, han har haft gennem sin karriere, begynder at tale om ham.

Luis Enrique taler om drengen, der ikke ville hjem, da hans mor kaldte på ham, fordi han spillede bold, Serra Ferrer siger, at han var lærer, før han var elev. Louis van Gaal fortæller, at "han altid havde fodbold i hovedet."

Pep Guardiola fremhæver hans ro, mens Del Bosque mindes den klapsalve, han fik på Espanyols hjemmebane, og målet i Johannesburg ved VM. Carlos Naval, Barcelonas delegerede, fortæller: "Han kan aldrig forlade fodbolden."

Iniesta nåede at vinde et hav af titler i Spanien og i Champions League med FC Barcelona, mens han samtidig var en vigtig del af det Spanien-hold, der vandt EM i 2008, VM i 2010 og EM i 2012. 

Efter 2017/2018-sæsonen skiftede Iniesta fra Barcelona til den japanske klub Vissel Kobe, mens han i det seneste år har spillet i de Forenede Arabiske Emirater.