Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Anførerudnævnelse har skubbet til Janni Thomsen: Jeg er vokset som fodboldspiller

Janni Thomsen var storspillende mod Spanien
Janni Thomsen var storspillende mod SpanienProfimedia
Det danske kvindelandshold står overfor to vigtige EM-kvalifikationskampe. Med to mål mod Spanien for nylig, viste Janni Thomsen at hun er i storform for tiden, hvad end det er i landsholdstrøjen, eller den blå hos klubholdet Vålerenga. Nu gælder det igen landsholdet, hvor der gerne skal to sejre i hus. Det fortæller Janni Thomsen i et interview med Flashscore.dk.

Den danske landsholdsspiller Janni Thomsen nyder livet i Norge. Den norske storklub ligger nummer 1 i ligaen med 11 kampe tilbage, og med hele otte point ned til Rosenborg på andenpladsen.

”Det går godt for tiden. Jeg er glad for at være i Vålerenga, hvor jeg synes vi har gang i noget. Vi præsterer rigtigt godt for tiden deroppe”, lyder det fra Janni Thomsen til Flashscore.dk

24-årige Thomsen startede seniorkarrieren i VSK Aarhus, og skiftede til den norske hovedstad i 2020. Her er det blevet til to mesterskaber i 2020 og 2023, samt to pokaltitler i 2020 og 2021.

”Vi har domineret ligaen, siden jeg kom i 2020, men har tidligere haft bøvl med klubber som Brann og Rosenborg. I år har vi fået overtaget, men i sidste sæson viste vi, at det lige pludselig kan gå galt. Det er stadig mange kampe der skal vindes, men vi står et godt sted”, lyder det fra Thomsen.

Inden denne sæson fik Janni Thomsen også overrakt anførerbindet. Tidligere har landsholdskollega Stine Ballisager været hende, der går forrest ind til kamp, og den ære er Thomsen virkelig glad for at have fået.

”Det er jeg landet helt vildt godt i. Det har været stort for mig personligt. Det har været en udfordring, jeg føler, jeg er vokset i som fodboldspiller. Det skal dog siges, at det er en nem gruppe at være anfører for, og det virker til, at jeg har meget tillid fra spillerne og klubben”, siger Thomsen.

I Norge spiller man turneringen i takt med kalenderåret, og dermed er Thomsen i gang med sin femte sæson i Norge. Her har hun fundet fodboldlykken, men hun afviser på ingen måde at der kan finde et sceneskift sted.

”Jeg er virkeligt glad, for hvor jeg er. Vålerenga har virkelig rykket mig som fodboldspiller og er en fantastisk klub at være i. Det har dog hele tiden været meningen, at Vålerenga var et trinbræt videre i min karriere. På et tidspunkt har jeg helt sikkert lyst til en ny udfordring, når jeg føler, at jeg er god nok”. 

Kontrakten med Vålerenga udløber sommeren 2025, og derfor er der kun to transfervinduer tilbage hvis de regerende norske mestre skal have en transfersum for den danske landsholdsspiller.

”Hvis det helt rigtige tilbud kommer, så skal jeg nok sendes videre. Det er ikke noget, der er planer om lige nu, men hvis klubben skal have penge for mig, så er det jo enten denne sommer eller til vinter”, fortæller hun.

Den tidligere danske landstræner for herrelandsholdet, Morten Olsen, yndede at bruge termen polyvalent spiller. Det udtryk kan man snildt klæbe på Janni Thomsen, der hos DBU står opført som forsvarsspiller, mens hun i Vålerenga figurerer i klubbens afsnit med angribere. Selv mener hun noget helt tredje.

”Jeg føler mig bedst tilpas i højre side, og allerhelst som wingback. I Norge spiller jeg mest højre wingback, og det er nok også det, jeg vil betegne mig selv som, selvom landstræneren senest har rykket mig ind som 10’er”, fortæller landsholdsspilleren, der har optrådt 39 gange i rødt og hvidt og scoret seks mål.

To af disse mål faldt i den seneste landskamp mod verdensmestrene fra Spanien. På udebane var Danmark foran med 2-0, men da kampen blev fløjtet af, stod der 3-2 til Spanien på lystavlen.

”Jeg var superærgerlig over det. Vi møder et af verdens bedste hold og spiller til UG i 75 minutter, og vi smider det så væk til sidst. Det var voldsomt skuffende, men den følelse er fordampet”, lyder det fra Thomsen, der dog stadig kan glæde sig over titlen som dobbelt målscorer.

”Det havde selvfølgelig været bedre, hvis vi havde fået et resultat oveni, men som helhed viste de kampe, hvor meget vi har rykket os som hold. Det handler ikke kun om mig, men om hele holdet”.

Nu venter de to sidste kampe i kvalifikationspuljen mod Belgien og Tjekkiet. I april måned vandt Danmark hjemme over Belgien med 4-2, mens tjekkerne blev besejret med 3-1. En gentagelse af de to sejre ville passe fint for Thomsen og holdkammeraterne.

”Vi går ind til samlingen med en forventning om to sejre. Det ved vi, at vi kan. Vi skal dog også huske på, at det overordnede mål er at kvalificere os til EM, og så er det ligegyldigt, hvordan vi gør det. Men med tre points mod Belgien fredag, så har vi allerede afgjort det”.

De to bedste hold i gruppen er direkte kvalificerede til EM, der afvikles i Schweiz i 2025. Skulle Danmark ende uden for top-2 i gruppen, kommer der playoff-kampe, hvor Danmark vil være seedede.

Stillingen i Danmarks gruppe
Stillingen i Danmarks gruppeFlashscore

Janni Thomsen maner da også til besindighed trods 4-2 sejren i Viborg over belgierne.

”Vi er favoritter, men Belgien har også ambitioner om at komme til EM. De har nogle gode angribere, og hvis de parkerer bussen og scorer på en omstilling, så kan alt ske. Men hvis vi spiller op til vores bedste, så vinder vi også den kamp”, lyder det stålsat fra Thomsen

Danmark spiller mod Belgien fredag aften kl. 20:00, mens opgøret mod Tjekkiet afvikles på tirsdag i Vejle.