Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Anklager vil trække Juventus-ledelse i retten for tvivlsom regnskabsførelse

Anklager vil trække Juventus-ledelse i retten for tvivlsom regnskabsførelse
Anklager vil trække Juventus-ledelse i retten for tvivlsom regnskabsførelseProfimedia
Anklageren i Torino vil have den afgående Juventus-ledelse stillet for retten. Det sker på baggrund af anklager om tvivlsom regnskabsførelse i Serie A-klubben.

Det oplyser nyhedsbureauet Reuters torsdag med henvisning til en unavngiven central kilde med viden om sagen. Det drejer sig om den nu tidligere formand Andrea Agnelli og 11 andre personer med tilknytning til klubben.

Anklageren i Torino har ifølge Reuters efterforsket Juventus' regnskabsførelse og ageren på det finansielle marked over de seneste tre år. Anklageren hævder, at klubben har underdrevet deres finansielle tab i sæsonerne 2018/2019, 2019/2020 samt 2020/2021.

Reuters oplyser, at anklageren har kigget på værdisættelsen af spillere solgt mellem klubber og udskudte lønninger i forbindelse med coronapandemien, hvor flere Juventus-spillere på papiret gik ned i løn.

Derfor vil anklageren i den norditalienske by trække hele ledelsen i Juventus i retten. I henhold til italiensk lovgivning vil forslaget om retsforfølgelse blive meddelt de mistænkte, når retten har fastsat en høringsdag.

Efter høringen vil en dommer beslutte, om sagen skal for en domstol, eller om de mistænkte skal frikendes. Det er ikke sket endnu.

Agnelli trådte af sammen med resten af ledelsen i Juventus mandag aften. Det oplyste klubben i en pressemeddelelse, der gennemgik en del af de økonomiske og juridiske udfordringer, som klubben har.

Juventus styres af Agnelli-familiens investeringsselskab Exor, som ejer 63,8 procent af aktierne og 77,9 procent af de stemmeberettigede aktier i klubben ifølge Exor selv.

Exor oplyser torsdag, at selskabet ikke har nogen kommentarer til Juventus-sagen. Juventus afviser at have gjort noget ulovligt.