Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Arsenal rykker syv point foran City med overbevisende 4-2-sejr på udebane over Brighton

Arsenal rykker syv point foran City med overbevisende 4-2-sejr på udebane over Brighton
Arsenal rykker syv point foran City med overbevisende 4-2-sejr på udebane over BrightonGLYN KIRK/AFP
Arsenal satte yderligere blus under deres titelkamp med en overbevisende 4-2-sejr over Brighton & Hove Albion. Gunners udbyggede deres forspring i toppen af Premier League-tabellen til syv point, efter både Newcastle United og Manchester City tabte point tidligere på nytårsaftensdag.

Efter at have været i toppen af ligaen på juleaftensdag for første gang i 15 år var momentumet klart i Mikel Artetas troppers favør.

Gæsterne viste ingen tegn på at sætte farten ned, men kom tordnende fra startfløjt. De kom endda foran i løbet af de første 70 sekunder, da Bukayo Saka kvikt reagerede på en dårlig tilbagelægning og scorede klubbens hurtigste Premier League-mål på udebane siden maj 2013.

The Gunners' føring blev fordoblet inden pausen i kraft af Martin Ødegaards små genialiteter. Anføreren scorede smukt fra kanten af feltet, efter at Brighton ikke havde fået clearet bolden ordentligt.

En tredje Brighton-sejr i træk over The Gunners i alle sammenhænge så mere og mere usandsynlig ud for hvert minut, da Arsenal gik ind i anden halvleg med en solid føring.

Umiddelbart efter pausen scorede Eddie Nketiah efter et glimrende opspil på venstre fløj, og angriberen styrede bolden sikkert i mål. Arsenal slog dermed til inden for de første to minutter af en halvleg for anden gang denne aften.

Roberto de Zerbis mænd manglede på trods af de hårde udsigter aldrig hverken tro eller kampgejst, hvilket var tydeligt, da Kaoru Mitoma scorede, hvad der så ud til at være et trøstemål efter den hele time.

Arsenal var dog ikke i humør til at lægge ryg til et comeback og genetablerede kort efter deres føring på tre mål ved Gabriel Martinelli, da brasilianeren sprintede ind i feltet, og satte et lavt indlæg forbi Robert Sanchez.

The Seagulls ville dog ikke lægge sig ned og blev tværtimod ved med at kæmpe sig tilbage.

Evan Ferguson reducerede nok en gang og scorede sit første ligamål, da teenageren løb om hjørner med William Saliba  og sikkert satte bolden forbi Aaron Ramsdale. Der var endnu en forskrækkelse i vente for Arsenal, da Mitoma nettede nok en gang i slutfasen, men en VAR-gennemgang viste, at den japanske landsholdsspiller var offside.

Det skulle vise sig at være Brightons sidste trodshandling i kampen, og Gunners kunne slutte sæsonen 2022 med en femte ligasejr i træk.

Flashscores MoM: Martin Ødegaard (Arsenal)