Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Atlet diskvalificeret for at tage bilen ved Manchester-Liverpool ultramarathon

Den skotske løber tog noget af ruten på fire hjul i stedet for sine egne to ben.
Den skotske løber tog noget af ruten på fire hjul i stedet for sine egne to ben.Joasia Zakrzewski/Facebook
Den skotske atlet Joasia Zakrzewski er blevet diskvalificeret fra Manchester-Liverpool ultramarathonløbet den 7. april, hvor hun var blevet nummer tre, efter at det blev opdaget, at hun kørte en del af distancen i bil.

Ultramarathonløbet var i alt 80 kilometer langt, men skotske Joasia Zakrzewski tilbagelagde fire kilometer af de 80 kilometer i en vens bil, hvilket førte til hendes diskvalifikation og dermed til tab af tredjepladsen.

Jakrzewski forklarede sig selv over for det britiske tv-station BBC og kommenterede, at hun farede vild halvvejs gennem løbet, da hun følte smerter i det ene ben, og da hun så sin ven, bad hun ham om at køre hende til det næste checkpoint.

"Jeg ville gerne stoppe, men fik at vide af organisationen ved checkpointet, at jeg ville fortryde det, hvis jeg stoppede, så jeg fortsatte uden at konkurrere. Jeg forsøgte ikke at gribe ind i løbet", forklarede hun.

På trods af begrundelsen mener skotten, at hun er "en idiot", så hun besluttede at "undskylde" og indrømme "den meget alvorlige fejltagelse at acceptere præmien", som hun nu vil returnere.

Den 46-årige atlet har en veletableret rekord mellem maraton og ultramaraton med sølv og bronze ved verdensmesterskaberne på 100 km på sit CV.

Omtaler