Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kenyas Kipyegon slår sin egen verdensrekord på 1500 m i Paris

Faith Kipyegon poserer efter at have slået verdensrekorden på kvindernes 1500 meter under Paris Diamond League.
Faith Kipyegon poserer efter at have slået verdensrekorden på kvindernes 1500 meter under Paris Diamond League.AFP
Kenyas Faith Kipyegon gav sig selv en rettidig olympisk opmuntring ved at forbedre sin egen verdensrekord på kvindernes 1500 meter ved Diamond League-stævnet i Paris søndag.

Anført af to pacemakere gik Kipyegon hurtigt i front og løb på tre minutter og 49,04 sekunder i en fantastisk opvisning i løb på Stade Charlety.

Hun forbedrede dermed sin tidligere rekord, som blev sat i Firenze i juni 2023, med 0,07 sekunder.

30-årige Kipyegon vender tilbage til Paris til OL som en af de helt store favoritter.

Hun er allerede dobbelt olympisk mester på 1500 meter og har også tre verdensmesterskaber.

Sidste år ved verdensmesterskaberne i Budapest gjorde hun det dobbelte ved at vinde 5.000 m sammen med 1.500 m.

"Det føles fantastisk at slå verdensrekorden. Jeg er på rette vej mod OL i Paris," siger Kipyegon.

"Jeg er kommet langt på grund af skaden og genoptræningen. Efter prøveløbene vidste jeg, at jeg var i verdensrekordform. Jeg har løbet den hurtigste tid i Kenya på grund af højden."

"Det viste mig, at jeg var i stand til at slå verdensrekorden igen. Vi prøvede bare, for alt er muligt."

Australske Jessica Hull løb en oceanisk rekord på 3:50.83 og blev nummer to, mens britiske Laura Muir rundede podiet af i en national rekord på 3:53.79, da de otte bedste atleter alle satte personlige rekorder.

"Jessica var virkelig god. Jeg følte, at hun var bag mig, og jeg var nødt til at være forsigtig, for man ved aldrig, om der kan ske noget. Men jeg slappede bare af og løb mit løb," sagde Kipyegon.

"Jeg vidste, at hun er stærk, fordi hun har slået områdets rekord mange gange. Publikum var virkelig glade, det var derfor, energien var så stærk, og det pressede os virkelig mod målstregen.

"Med min skade var jeg virkelig bange, fordi jeg ikke vidste, om jeg ville klare det. Men jeg tog mig god tid og stolede på mit hold og holdt mig ude af konkurrencen i lang tid.

"Jeg vil helt sikkert gå efter at gøre det dobbelt i Paris, på 1500 meter og 5000 meter!"

Muir sagde, at hun havde "fornemmet", at Kipyegon ville gå efter rekorden.

"OL er lige om hjørnet, så jeg er meget glad og spændt. Jeg vidste godt, at jeg var i den her form. Jeg vidste, at jeg var i en god position, men jeg var nødt til at løbe mit eget løb. Jeg har aldrig løbet under 3:54 før, så det var fantastisk," sagde Muir.

"Vi er ikke overraskede," sagde hun om Kipyegons indsats.

"Det er mit fjerde løb med Faith, hvor hun slår verdensrekorden, og det er fantastisk at være en del af det. Hun er i stand til at gøre noget, som vi aldrig har set før, og det får os alle til også at løbe hurtige tider."

I betragtning af konkurrencen i disciplinen tilføjer Muir: "At vinde en olympisk medalje vil kræve en meget hurtig tid. Det bliver meget, meget svært."