Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vild verdensrekord kan stå for fald blandt verdens hurtigste felt i London Marathon

Vild verdensrekord kan stå for fald blandt verdens hurtigste felt i London Marathon
Vild verdensrekord kan stå for fald blandt verdens hurtigste felt i London MarathonProfimedia
Kvindernes verdensrekord kan stå for fald, når London Marathon i dag løber af stablen i den engelske hovedstad.

Et af de hurtigste felter nogensinde er samlet i London anført af verdensrekordholderen Brigid Kosgei fra Kenya, der løb 2.14.04 i Chicago i 2019, der dermed i øjeblikket kan kalde sig verdens hurtigste kvinde på distancen. 

Men meget tyder på, at hendes imponerende rekord står for fald søndag formiddag, for hun bliver blandt andre udfordret af Peres Jepchirchir (også fra Kenya), der vandt OL i Tokyo – foran netop Kosgei. Samtidig er ethipieren Yalemzerf Yehualaw, der har verdensrekorden på 10 km landevej, også med i feltet i tillæg til to europæiske marathon-debutanter, der har potentiale til at blande sig i topstriden.

Det handler om hjemmebanefavoritten Eilish McColgan, som har et efternavn, som garanterer en vis kvalitet eftersom hendes mor vandt London Marathon i 1996, og dernæst hollænderen Sifan Hassan, der gjorde sig bemærket på danske breddegrader ved at vinde Copenhagen Half Marathon i 2018.

Også hos mændene tegner der sig et fantastisk spændende løb forude selv uden deltagelse af verdensrekordholderen Eliud Kipchoge. I stedet er der fokus på bl.a. Kenenisa Bekele, en af de bedste mellem- og langdistanceløber nogensinde samt kenyanske Kelvin Kiptum.

Starten går i Greenwich i det sydøstlige London. Løberne kommer blandt andet over Tower Bridge og forbi London Eye, inden de løber i mål på The Mall ikke langt fra Buckingham Palace.