Pinlige USA bommer igen stafetskifte: Canada vinder guld i mændenes sprintstafet

De Grasse krydsede målstregen og sikrede Canada guld.
De Grasse krydsede målstregen og sikrede Canada guld.Reuters
Canada vandt fredag mændenes olympiske 4x100 m stafet, efter at storfavoritterne USA endnu en gang kiksede et skifte og blev diskvalificeret.

Andre de Grasse løb et fantastisk sidste skifte og bragte sølvvinderne fra Tokyo hjem i 37,50 sekunder og Canada vandt dermed deres andet guld i disciplinen efter sejren i 1996.

Akani Simbine,  løb en fabelagtig sidste tur og sikrede Sydafrika sølv i en afrikansk rekord på 37,57, og det samme gjorde Zharnel Hughes, som sikrede Storbritannien bronze i 37,61. Hughes var med på det hold, der blev nummer to i Tokyo, men blev senere frataget medaljen på grund af en dopingforseelse hos holdkammeraten CJ Ujah.

USA's fiasko var den seneste i en lang række, da de ikke har vundet den begivenhed, de plejede at dominere, siden år 2000.

Christian Coleman gav dem ellers en god start, men endte med næsten at kollidere med Kenny Bednarek ved den første overlevering. De forsøgte at komme tilbage i løbet, men sluttede langt nede i feltet, og blev diskvalificeret, da udvekslingen var ulovlig.

Siden 1995 har USA nu ved OL og VM haft 11 tabte depecher, diskvalifikationer eller udelukkelser.