Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Atletik-stjerne revser ungarsk VM-værtsskab grundet kontroversiel LGBT-lov

Atleti-stjerne revser ungarsk VM-værtsskab grundet kontroversielle LGBT-lov
Atleti-stjerne revser ungarsk VM-værtsskab grundet kontroversielle LGBT-lovProfimedia
Blot to dage før VM i atletik skydes i gang i den ungarske hovedstad Budapest, er det Internationale Atletik Forbund under stærk beskydning for at have givet værtsskabet til Ungarn på baggund af deres kontroversielle LGBT-love.

En del af ungarsk lov, som Danmark protester imod gennem EU-systemet,forbyder blandt andet, at ungarske unge under 18 år skal kunne udsættes for indhold, der portrætterer homoseksualitet eller transseksualitet.

Nikki Hiltz, en 1.500 meter-løber, der identificerer sig som transkønnet og skal konkurrere i mesterskaberne i Budapest, siger, at menneskerettighedsstandarderne bør hæves, når man vurderer, hvilke lande der er kvalificerede til at være vært for internationale sportsbegivenheder.

”Der er queer-atleter i alle sportsgrene. Jeg synes, det er rigtigt skidt, at de bliver ved med at vinde disse værtsskaber," sagde Hiltz. "Jeg ville ønske, at det var sådan lidt, 'Hey, for at være vært for et mesterskab, skal du bestå denne, denne og denne diversitets- og inklusionstest' eller hvad det nu er. Desværre er det bare ikke tilfældet", siger Hiltz.

Sebastian Coe, præsident for det International Atletik Forbund, siger, at mens nogle lande med et kontroversielt syn på menneskerettigheder bruger sport til at forbedre deres image, har befolkningen stadig glæde af sådanne værtsskaber.

"Bruger lande sport? Selvfølgelig gør de det. Ethvert land ønsker at vise sig frem gennem sport,” siger Coe. "Udviklingen af sportsgrene i udfordrende miljøer har aldrig stillet det ekisterende samfund dårligere politisk, kulturelt og socialt."

VM i Atletik begynder den 19.august

Omtaler