Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Atletikpræsident overvejer kandidatur til IOC-top: Min erfaring vil bidrage positivt

Atletikpræsident overvejer kandidatur til IOC-top: Min erfaring vil bidrage positivt
Atletikpræsident overvejer kandidatur til IOC-top: Min erfaring vil bidrage positivtProfimedia
World Athletics-præsident Sebastian Coe pønser på at stille op til at afløse Thomas Bach i IOC.

Når der i marts skal vælges ny præsident i Den Internationale Olympiske Komité (IOC) efter Thomas Bachs forestående farvel, kan en mangeårig britisk sportspolitiker meget vel være i kandidatfeltet til at efterfølge tyskeren.

Præsidenten i Det Internationale Atletik Forbund (World Athletics), Sebastian Coe, er interesseret i posten, og i efteråret skal han gøre op med sig selv, om han stiller op til det olympiske topjob.

Det siger han på et pressemøde i Paris.

"Jeg har altid gjort det klart, at hvis muligheden opstår, så vil jeg seriøst overveje at stille op. Nu er muligheden kommet, så nu skal jeg åbenlyst i tænkeboks", siger Sebastian Coe.

Han er tidligere mellemdistanceløber på allerøverste niveau, og han vandt OL-guld i 1500-meterløb i både 1980 og 1984.

Efter at han indstillede elitesportskarrieren, var han medlem af det britiske parlament i fem år. Det blev efterfulgt af forskellige roller i politik, inden han i en periode på over syv var leder af den organisation, der havde ansvaret for at planlægge og afvikle OL i London i 2012.

Siden blev han formand for Storbritanniens Olympiske Komité, inden han i 2015 overtog posten som præsident i World Athletics.

Den 67-årige brite har allerede salgsargumenterne klar, hvis han beslutter sig for at række ud efter en ny tjans. De bunder allesammen i hans store erfaring.

"Jeg har været involveret i den olympiske bevægelse i størstedelen af mit liv. Jeg har haft ansvaret for et OL - fra at forberede et bud til at afvikle et OL".

"Jeg har været privilegeret ved selv at deltage i OL to gange, jeg har været formand for en national olympisk komité, og nu har jeg det bedste job i verden, fordi jeg er præsident for den vigtigste olympiske sportsgren".

"Jeg tror, at min erfaring vil bidrage positivt til præsidentrollen", siger Sebastian Coe.

På forhånd er der dog også ting, der taler imod Coe. I de seneste år har der flittigt været debat om, hvorvidt der er brug for yngre ledere i flere af de største sportsforbund.

I tillæg har Coe også stået bag et initiativ, der er ilde set i den olympiske bevægelse. Før OL i Paris besluttede World Athletics, at forbundet ville give 50.000 dollar til hver af de olympiske mestre i atletikdisciplinerne.

Det fik flere andre specialforbund til at sige, at pengepræmier strider mod den olympiske ånd.

Ingen kandidater har officielt meldt sig til det forestående præsidentvalg i IOC. Valget afvikles i marts, og den nye præsident tiltræder i juni næste år.