Nicklas Nielsen fører Ferrari til triumf i Le Mans

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nicklas Nielsen fører Ferrari til triumf i Le Mans

Nicklas Nielsen fører Ferrari til triumf i Le Mans
Nicklas Nielsen fører Ferrari til triumf i Le MansProfimedia
Danske Nicklas Nielsen kørte søndag først over stregen, da Ferrari triumferede i Le Mans.

Ferrari-raceren med nummer 50 og danske Nicklas Nielsen som en af tre kørere vandt søndag det legendariske 24-timersløb Le Mans.

Det er første gang siden Tom Kristensens niende og sidste triumf i 2013, at en bil med en dansker bag rattet vinder Le Mans' kongeklasse, Hypercar.

Den 27-årige dansker var i bilen i de sidste par timer, da den søndag eftermiddag kørte først over målstregen efter 24 timers ræs. Han deler triumfen med italienske Antonio Fuoco og spanske Miguel Molina.

Toyotas racer med nummer 7 blev nummer 2 foran Ferraris racer med 51.

Med Nielsen bag rattet blev den sejrende Ferrari med 1 time og 43 minutter igen i førerposition kaldt ind til et utidigt pitstop, da døren i bilen blev ved at åbne og lukke, og det lignende en overgang en skæbnesvanger hændelse for danskeren.

Men det viste sig, at man akkurat kunne spare et senere pitstop med den mængde benzin, man fik fyldt på i forbindelse med at døren blev fixet, hvorfor det var held i uheld.

Nielsen var også i bilen, da løbet lørdag blev sat i gang, og her tog han spidsen i løbet, da han satsede og modsat de fleste rivaler beholdte tørvejrsdæk på i en periode med regn.

Siden blev løbet præget af flere perioder med safety car på grund af første uheld og i nat en lang periode med regn.

Michael Christensens Porsche med nummer 6, der også deltog i Hypercar, var en overgang oppe og runde førstepladsen, men lavede et sats med tørvejrsdæk på en våd bane og raslede ned i stillingen.