Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verstappen skal ud og feje gader efter at have bandet under pressekonference

Red Bull Racings Max Verstappen kigger på før den første træning forud for Singapores Grand Prix.
Red Bull Racings Max Verstappen kigger på før den første træning forud for Singapores Grand Prix. Lillian Suwanrumpha / AFP
Formel 1 har beordret Red Bulls tredobbelte verdensmester Max Verstappen (26) til "samfundstjeneste", efter at han bandede under en pressekonference til Singapores Grand Prix.

Ordstyreren mindede Red Bull-køreren om hans sprogbrug under torsdagens konference, der var arrangeret af det styrende FIA.

Verstappen blev fredag straffet for en påstået overtrædelse af det internationale sportskodeks.

I en udtalelse undskyldte Verstappen for sin opførsel og forklarede, at han anså det anvendte ord for at være "almindeligt i tale, som han lærte det, da engelsk ikke er hans modersmål."

"Selvom FIA accepterer, at dette kan være sandt, er det vigtigt, at rollemodeller lærer at være opmærksomme, når de taler i offentlige fora, især når de ikke er under noget særligt pres," tilføjede de.

"FIA bemærker, at der er blevet opkrævet betydelige bøder for sprog, der er stødende for eller rettet mod specifikke grupper. Det er ikke tilfældet her.

"Men da dette emne er blevet rejst før og er velkendt af konkurrenterne, besluttede FIA at idømme en større straf end tidligere."

Samfundstjenesten vil blive udført i samarbejde med FIA's generalsekretær for sport på en dato, der skal besluttes.

Verstappen beskrev sin bils tilstand i kvalifikationen til sidste weekends Grand Prix i Aserbajdsjan, men hændelsen kom, efter at FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem havde opfordret kørerne til at passe på deres sprog og sammenlignet dem med rappere.

Formel 1-kørere høres over teamradioen i kampens hede af millioner af seere over hele verden, men bandeordene er fjernet.

"Vi er ikke rappere" sagde Ben Sulayem, til motorsport.com i et interview. "De siger F-ordet hvor mange gange i minuttet?"

Adspurgt om Ben Sulayems kommentar sagde Verstappen, at alle bandede og antydede, at det var en tabt kamp.

"Selv om en fem- eller seksårig ser på, så vil de alligevel bande på et tidspunkt," sagde han.

"Selv om forældrene ikke vil, eller de ikke vil tillade det, vil de, når de bliver voksne, gå rundt med deres venner, og de vil bande."

FIA har længe forsøgt at dæmme op for bandeord på pressekonferencer og i æteren, og sidste år fik Ferrari-chefen Fred Vasseur og Mercedes' Toto Wolff en advarsel for lignende sprogbrug ved Las Vegas Grand Prix.