Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verstappen vil ikke nedtone sprog for at tilfredsstille kritikere

Verstappen var typisk uforskammet forud for Belgiens Grand Prix
Verstappen var typisk uforskammet forud for Belgiens Grand PrixReuters
Den tredobbelte Formel 1-mester og nuværende fører Max Verstappen har ikke tænkt sig at ændre på, hvordan han taler til sit Red Bull-team på trods af kritik, sagde den hollandske kører torsdag.

En frustreret Verstappen var rødglødende over radioen til Red Bull-pittet under Ungarns Grand Prix i sidste weekend, hvor han sluttede som nummer fem, og den forsvarende mester har nu kørt tre løb uden sejr.

"Hvis folk ikke kan lide mit sprog, så lad være med at lytte, skru ned for lyden, du ved," sagde Verstappen til journalister forud for weekendens belgiske Grand Prix.

"Jeg er meget opsat på at få succes, det har jeg allerede bevist, jeg vil altid optimere tingene, og nu kan folk sige, at han måske ikke er så højlydt i radioen, men det er deres mening."

Verstappen brugte en stor del af sidste løb på at skændes med ingeniør Gianpiero Lambiase om holdets strategi, og han var også rasende efter en kollision med Lewis Hamilton, men han siger, at det er en tilgang, som har vist sig at være en succes indtil videre.

"Vi er meget åbne, meget kritiske over for hinanden, og det har fungeret godt for os, så jeg forventer ikke, at det ændrer sig," sagde han.

"Det er vores tilgang, og jeg synes, det er vigtigt, at man kan være kritisk, for i den verden, vi lever i nu, føler jeg, at mange mennesker ikke længere kan tage imod kritik, som de plejede, og sådan vil jeg ikke ende."

I modsætning til mange andre sportsgrene bliver Verstappens ord i F1 overhørt af millioner af seere verden over, men det vil ikke ændre den måde, han arbejder på.

"Det er også sådan, at i andre sportsgrene siger folk ting, men de har ikke en mikrofon foran deres mund," siger Verstappen.

"Så på en måde kan man argumentere for det i udsendelsen. Jeg er ligeglad, jeg siger, hvad jeg vil, men sådan er vores sport nu engang. Du kommunikerer meget med pitten, du har mulighed for at tale.

"I andre sportsgrene bander man måske for sig selv over ting, man ikke kan lide, at en holdkammerat ikke afleverede bolden, man kalder dem hvad som helst, der er ingen mikrofon, sådan er vores sport bare, tror jeg."

Verstappen svarede også på kritikken af hans deltagelse i et virtuelt simulationsløb aftenen før Ungarns Grand Prix, men afviste historier om, at hans team havde udelukket ham fra fremtidige arrangementer.

"Jeg kørte til kl. 3 om natten, det er ikke noget nyt, og for mig er det noget meget vigtigt i mit liv. Der er alligevel ikke andre løb på vej, så ingen behøver at bekymre sig om det," sagde han.

"Jeg har vundet tre verdensmesterskaber, så jeg tror, jeg ved ret godt, hvad jeg kan og ikke kan. Jeg er altid meget hård ved mig selv med hensyn til, hvad der er tilladt og ikke tilladt, og med al den erfaring, jeg har i Formel 1, tror jeg, at jeg godt ved, hvad der er bedst."

Verstappen er 76 point foran i mesterskabet med 11 ud af 24 løb tilbage.