Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Herredouble smider bronzemedaljer i kæmpe drama: Missede fire matchbolde

Opdateret
Et bittert nederlag, det kan det roligt kaldes for danskerne i deres karrieres vigtigste kamp.
Et bittert nederlag, det kan det roligt kaldes for danskerne i deres karrieres vigtigste kamp.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den danske badmintonduo Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen mødte søndag eftermiddag det malaysiske par Wooi Yik Soh og Aaron Chia i bronzekampen ved OL. Efter en gyser i tre sæt, hvor danskerne forspildte fire matchbolde i andet sæt, måtte den erfarne duo dog se deres chancer for olympisk medaljer fordampe.

Det skete med cifrene 21-16, 20-22, 19-21.

Se statistik fra kampen her:

I den 12. indbyrdes kamp, der også var den klart vigtigste af slagsen, vandt de anden-seedede danskere første sæt med 21-16, inden de på baggrund af et særdeles godt smash-spil trykkede de malaysiske modstandere godt ned i begyndelsen af andet sæt. 

Soh og Chia fik sig dog kæmpet godt tilbage i kampen, og fik udlignet til 9-9 og kom også foran med 11-9, inden danskerne kom op på 13-13 og siden igen fik en to-points-føring på 16-14. Da de kom på 18-15, virkede det som om, at bronzen var på vej i danske hænder.

Da en challenge fra Soh/Chia ikke udmøntede sig i succes, efter Astrups lob dansede på baglinjen, kunne Danmark med 20-16 se frem til fire matchbolde. Dem forspildte de dog allesammen, og i stedet stod det nu 20-20. 

Nedturen fortsatte, og i stedet blev det hele vendt på hovedet med et sæt i retning af det malaysiske par. Vi skulle dermed ud i tredje sæt, og danskerne havde fået sig en kold afvaskning mentalt.

I tredje sæt stod den på parløb frem til 5-5, hvor Soh/Chia begyndte at trække fra og kom på både 13-7 og 14-8. Danskerne bed sig dog tilbage i kampen og kom på 16-17, inden de fik udlignet og kom foran med 18-17. 

Endnu en gang fik en voldsomt godt spillende Chia dog vendt kampen, og danskerne tabte sidste sæt med 21-19 og dermed kampen. En trist afslutning på OL-karrieren for de to danskere.

Rystede, danske fans.
Rystede, danske fans.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

På forhånd var der lagt op til en tæt finale mellem verdensranglistens danske toere og de malaysiske treere.

Det var to stærke defensiver, der krydsede klinger, og det gav nogle lange slagudvekslinger.

Flere gange stod begge par helt oppe ved nettet, og fjerbolden pendulerede i højt tempo fra side til side.

Malaysierne fik i første sæt reddet de mest umulige bolde, når især Anders Skaarup forsøgte at trykke et smash i gulvet. Det betød, at Aaron Chia og Soh Wooi Yik hang på, selv om de var bagud.

Det var alligevel ikke nok i første sæt mod danskerne, der spillede op til deres bedste.

Uden den helt store dramatik blev første sæt derfor sikret med 21-16.

Astrup og Skaarup bar momentum med ind i andet sæt, men kom i problemer midtvejs i sættet. Modstanderne fik slået et hul på tre point ved 10-13, men danskerne bevarede roen.

Fire danske point i træk gav en føring, som blev udbygget til 20-16 til Astrup og Skaarup.

Med fire matchbolde foran sig begyndte det for alvor at lugte af dansk bronze, men malaysierne kæmpede sig ud af kniben, før de tog sættet med 22-20.

Det gav ikke den bedste indgang til tredje sæt for Astrup og Skaarup, der fik samlet sig, men lidt senere måtte se modstanderne slå et hul og komme foran 13-7. Det malaysiske par kom også på 17-12.

Danskerne i nederlagets stund
Danskerne i nederlagets stundMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mens problemerne hobede sig op, tog kampen en ny drejning, og de to danskere kæmpede sig op og bragte sig foran 18-17. Det var næsten ikke til at tro, men måske også for godt til at være sandt.

For pludselig fik malaysierne kæmpet sig tilbage, og foran 20-19 vandt de en lang og udmarvende duel, inden de udmattede på gulvet kunne juble over at have fuldført et imponerende comeback.