Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Badminton-duo ude af OL efter fejl i indberetninger om "whereabouts"

Opdateret
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje skal ikke til OL alligevel.
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje skal ikke til OL alligevel.Profimedia
Badmintonspilleren Mathias Christiansen har lavet fejl i indberetningen af whereabouts og trækker sig fra OL, oplyser Badminton Danmark.

Professionelle atleter skal oplyse antidopingmyndighederne om, hvor de er tre måneder frem i tiden, og det er altså her, Mathias Christiansen har begået fejl, som ifølge Badminton Danmark er uforsætlige.

Fejlen er sket tre gange inden for et år, og ifølge antidopingreglerne kan Mathias Christiansen dermed straffes.

Ved OL skulle han spille med mixeddouble med Alexandra Bøje, som heller ikke kommer til at deltage ved OL i Paris. Dermed går den danske OL-plads tabt.

"Det er en utrolig ulykkelig situation, Mathias er havnet i – og på det værst tænkelige tidspunkt. Vi anerkender de regler, der er på området, og at Mathias med al sandsynlighed får en karantæne. Men med vores kendskab til hele forløbet og Mathias i det hele taget, er vi overbeviste om, at der alene er tale om, at han helt uforsætligt ikke har fået registreret sine whereabouts korrekt. Der er absolut intet, der peger i retning af forsøg på snyd eller bevidst at undlade at følge de gældende regler på området, fastslår Jens Meibom," sportschef hos Badminton Danmark.

"Vi synes, at det er meget ansvarsfuldt og ordentligt, at Mathias har valgt at trække sig fra OL. At deltage til OL med sådan en sag hængende over hovedet vil være en stor forstyrrelse for Mathias og Alexandra, deres badmintonkolleger og den øvrige danske delegation til OL. At vi må undvære Mathias og Alexandra til OL er derfor forfærdeligt ærgerligt, men i sidste ende den rigtige beslutning," siger Jens Meibom.

Hvis Mathias Christiansen skal straffes for sin overtrædelse af antidopingreglerne, skal Anti Doping Danmark indberette sagen for Dopingnævnet, som er en instans under Danmarks Idrætsforbund.

"Lige nu afventer jeg, hvad der sker med sagen. Så længe den står på, ønsker jeg egentlig bare fred og ro til at komme mig og finde ud af, hvordan jeg skaber det bedst mulige afsæt til min videre badmintonkarriere," siger Mathias Christiansen i en pressemeddelelse.

Badmintonspilleren fortæller desuden, at han er knust over, at sjusk og manglende omhyggelighed er skyld i, at han misser sin karrieres højdepunkt.

"Og jeg er allermest knust over, at det også betyder, at Alexandra ikke kommer med til OL. Vi har begge trænet intensivt og glædet os helt afsindigt til at konkurrere i Paris," siger Mathias Christensen med henvisning til badmintonmakker, som han også danner par med privat.

"Vi håber og ønsker ikke, at det her skal være afslutningen på Mathias’ karriere, og efter sagen er afsluttet og ophør af en eventuel karantæne, er vi åbne for at genoptage samarbejdet med Mathias fuldt ud," fastslår Jens Meibom.

Men forkert indberetning af whereabouts har tidligere haft store konsekvenser for atleter.

Tilbage i 00'erne havde cykelrytteren Michael Rasmussen problemer med at overholde reglerne, og da han førte Tour de France i 2007, valgte hans hold, Rabobank, at trække ham ud af løbet, fordi danskeren havde brudt reglerne for mange gange.

Senere viste det sig, at Michael Rasmussen havde gjort brug af blandt andet bloddoping i løbet af sin karriere.