Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Basketspillerne, du skal holde øje med på herresiden ved OL

LeBron og Jokic bliver to af de største stjerner, man skal holde øje med
LeBron og Jokic bliver to af de største stjerner, man skal holde øje medAFP
På lørdag begynder basketball for mænd ved OL 2024 i Paris, og USA er storfavorit efter at have indkaldt alle deres største spillere til dette års begivenhed. På trods af dette superhold bliver det dog ikke en dans på roser for amerikanerne, da flere andre nationer har superstjerner af høj kvalitet, som kan skabe ravage for alle.

Så lad os forud for starten på de olympiske lege se på en spiller fra hver deltagende nation, som du bare skal holde øje med.

Gruppe A

Gruppe A
Gruppe AFlashscore

Grækenland - Giannis Antetokounmpo

Alt presset vil være på Antetokounmpo for Grækenland
Alt presset vil være på Antetokounmpo for GrækenlandProfimedia

Giannis Antetokounmpo er en af de mest fysisk komplette spillere i basketball, og hans vanvittige evne til at påvirke spillet i forsvar og angreb har gjort ham til en af verdens bedste. Med sine 2,11 meter dækker han banen på fænomenal vis og driver bolden mod kurven med uhørt lethed. Han har været NBA MVP to gange og mester én gang, og alt presset ligger på Antetokounmpos skuldre, da han spiller på et mindre godt græsk hold.

Canada - Shai Gilgeous-Alexander

Gilgeous-Alexanders er en af de unge stjerner i basketball
Gilgeous-Alexanders er en af de unge stjerner i basketballProfimedia

Shai Gilgeous-Alexander var ganske enkelt fremragende for Oklahoma City Thunder i NBA i sidste sæson, hvor han blev nummer to i MVP-kåringen, mens han førte et ungt hold til semifinalen i Western Conference. Gilgeous-Alexander er så naturligt begavet og elegant med bolden i hænderne, at verden ligger for hans fødder. Canada er en af favoritterne til at vinde guld ved OL, da de er fyldt med topspillere fra NBA. Og med Gilgeous-Alexander i spidsen er der ingen tvivl om, at de kan komme til at stå øverst på podiet i sidste ende.

Spanien - Willy Hernangomez

Hernangomez var i storform for Spanien i kvalifikationen
Hernangomez var i storform for Spanien i kvalifikationenProfimedia

Willy Hernangomez er en altid pålidelig og konsekvent pointscorer for Spanien omkring kanten, hvilket fremgår af hans præstationer i OL-kvalifikationen, hvor han var topscorer for spanierne. Ved sidste års FIBA World Cup lavede Eurobaskets MVP i 2022 i gennemsnit 18,2 point og 5,5 rebounds pr. kamp, og Spanien har brug for, at han fortsætter i samme spor, hvis de vil gøre sig bemærket.

Australien - Josh Giddey

Giddey skiftede fra Oklahoma City Thunder til Chicago Bulls denne sommer
Giddey skiftede fra Oklahoma City Thunder til Chicago Bulls denne sommerProfimedia

21-årige Josh Giddey er endnu en ung NBA-stjerne, man skal holde øje med. Chicago Bulls-manden er fantastisk med bolden i hænderne, har et fantastisk blik for spillet og en stærk pasningsevne. Med sine 2,03 meter har han en god højde af en point guard at være, og hans atletiske evner betyder, at han kan gøre stor skade, når han bevæger sig ind i feltet. Der er stadig spørgsmålstegn ved hans skud udefra, men uanset hvad, så er han en af dem, man skal holde øje med i Australien.

Gruppe B

Gruppe B
Gruppe BFlashscore

Frankrig - Victor Wembanyama

Wembanyama leder hjemlandets angreb
Wembanyama leder hjemlandets angrebProfimedia

Victor Wembanyama er et gigantisk talent, og han vil være en vigtig del af hjemlandets håb om at vinde en medalje, da han danner en seriøst skræmmende offensiv sammen med Rudy Gobert. Den store mand fra San Antonio Spurs er 2,24 m høj og så allerede ud til at være den komplette pakke i sin debutsæson i NBA, hvor han blev årets rookie. Han er et defensivt fænomen, samtidig med at han er stærk i offensiven, og han er fysisk en absolut "freak", som virkelig kan tage turneringen med storm i Paris.

Japan - Rui Hachimura

Hachimura var i fin form i opvisningskampene
Hachimura var i fin form i opvisningskampeneProfimedia

Rui Hachimura er "blot" en trupspiller hos Los Angeles Lakers, men for Japan er han fuldstændig uundværlig og deres vigtigste mand. Hachimura er en dygtig skytte og var i storform i de to opvisningskampe, han spillede forud for OL, hvor han scorede 19 point mod Tyskland og 29 mod Serbien.

Brasilien - Bruno Caboclo

Caboclo førte Brasilien gennem kvalifikationen
Caboclo førte Brasilien gennem kvalifikationenProfimedia

Bruno Caboclo spiller nu for Partizan i Serbien og var spektakulær under OL-kvalifikationen for Brasilien, hvor han scorede 25 point mod Montenegro, 15 point og 11 rebounds mod Filippinerne og 21 point mod Letland. Den store spiller satser på at vende tilbage til NBA i næste sæson og vil gerne vise sine evner i Paris.

Tyskland - Franz Wagner

Wagner har et skyhøjt potentiale
Wagner har et skyhøjt potentialeProfimedia

Franz Wagner er en absolut superstjerne i støbeskeen. Den 22-årige havde en fantastisk sæson hos Orlando Magic med et gennemsnit på 19,7 point, 5,3 rebounds og 3,7 assists pr. kamp. Han er blevet en certificeret tovejsspiller, han er uden tvivl en kommende All-Star, og med FIBA World Cup MVP Dennis Schröder ved sin side bliver Tyskland en stor magtfaktor.

Gruppe C

Gruppe C
Gruppe CFlashscore

Serbien - Nikola Jokic

Jokic er unægtelig verdens bedste spiller
Jokic er unægtelig verdens bedste spillerProfimedia

Serbien bliver et stærkt hold ved OL, men hvis de skal ende med at vinde en medalje, får de brug for, at verdens bedste spiller, Nikola Jokic, er på sit bemærkelsesværdige topniveau. Den tredobbelte NBA MVP, NBA Finals MVP og dobbelte NBA-mester er en generationsspiller, som har alt det i sit arsenal, der gør ham til den mest uovervindelige kraft i basketball.

Puerto Rico - Jose Alvarado

Alvarado vil bære en stor del af byrden for Puerto Rico
Alvarado vil bære en stor del af byrden for Puerto RicoProfimedia

I NBA er Jose Alvarado en dygtig forsvarsspiller for New Orleans Pelicans. Men da han er Puerto Ricos suverænt bedste spiller, skal han påtage sig et langt større offensivt ansvar. Ligesom et par andre spillere på denne liste har Alvarado haft en strålende kvalifikationsturnering, hvor han scorede 23 point i den sidste kamp mod Litauen og dermed sørgede for, at de kom med til OL.

USA - LeBron James

LeBron viser vejen i en alder af 39 år
LeBron viser vejen i en alder af 39 årReuters

Hvad er der tilbage at sige om LeBron James? I en alder af 39 år var LeBron USA's bedste spiller i deres opvisningskampe før OL, hvor han scorede flest point og lavede flest assists i fem kampe. Han er en stor sportsmand og et fysisk pragteksemplar, som fortsat trodser tidens tand, og den langsommere FIBA-basketball kan passe ham perfekt, da han her kan spare på energien og vise sin fænomenale spilintelligens på de mindre baner.

Sydsudan - Carlik Jones

Jones skrev historie mod USA
Jones skrev historie mod USAProfimedia

Carlik Jones har været point guard og ledende mand på et sydsudansk hold, der bare bliver bedre og bedre. Jones spiller i øjeblikket for Partizan og blev den første spiller, der nogensinde har lavet en triple-double mod USA for lidt under en uge siden, i en kamp, hvor Sydsudan var så tæt på at vinde en historisk sejr.

Følg mændenes basketball her.