Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

WNBA sikrer tv-aftale på 15 milliarder de næste 11 år

WNBA sikrer tv-aftale på 15 milliarder de næste 11 år
WNBA sikrer tv-aftale på 15 milliarder de næste 11 årProfimedia
En ny aftale om tv-rettigheder sikrer den bedste amerikanske basketliga for kvinder, WNBA, hvad der svarer til omtrent 200 millioner dollar om året de næste 11 år.

Det oplyser kilder med kendskab til aftalen til mediet The Athletic.

Beløbet svaret til knap 1,4 milliarder kroner om året - eller 15 milliarder kroner i alt.

Det er ESPN, NBC og Amazon, der har købt rettighederne.

Aftalen træder i kraft, når de nuværende tv-rettigheder til en årlig værdi af cirka 50 millioner dollar - 340 millioner kroner - udløber efter sæsonen i 2025.

Det er bestyrelsen i herrernes bedste nordamerikanske basketball-liga, NBA, der har forhandlet aftalen på plads.

Bestyrelsen godkendte aftalen tirsdag, men den er endnu ikke officielt meldt ud.

Det skyldes, at Warner Bros. Discovery, der står bag tv-kanalen TNT, ifølge The Athletic har ret til at matche tilbuddet fra konkurrenterne.

Ifølge The Athletic forventer WNBA fortsat at indgå to andre aftaler på rettighedsområdet til en værdi af op mod 60 millioner dollar om året - cirka 410 millioner kroner - hvilket kommer oveni de 200 millioner om året.

WNBA's kommissær, Cathy Engelbert, har tidligere udtalt, at hun håbede på at være i stand til at fordoble værdien af den nuværende aftale.

WNBA blev stiftet i 1996 og er vokset i popularitet lige siden. Vokser populariteten yderligere i de kommende år, er der mulighed for at genforhandle tv-rettighederne, skriver The Athletic.

Selv om WNBA's aftale står til at blive markant forbedret, er der stadig langt op til prisen på rettighederne for NBA.

NBA har selv for nylig sikret en ny aftale med Disney, NBC og Amazon til en værdi på omkring 75 milliarder dollar over de næste 11 år - cirka 511 milliarder kroner.