Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bayern München-forsvarer i samme situation som Eriksen: Må spille med pacemaker

Bayern München-forsvarer i samme situation som Eriksen: Må spille med pacemaker
Bayern München-forsvarer i samme situation som Eriksen: Må spille med pacemakerProfimedia
Bayern Münchens erfarne forsvarsspiller Daley Blind afslører, at han siden 2019 har spillet med en hjertestarter. Den hollandske landsholdsspiller ønsker at være en rollemodel for atleter med hjertesygdomme

Efter sin hjertestop i forbindelse med kampen mod Finland i EM-slutrunden sidste år fik Christian Eriksen indopereret en hjertestarter, en såkaldt ICD-enhed, hvilket er normalt man giver personer, der har fået hjertestop udløst af hjerterytmeforstyrrelse.

Den samme udfordring har Daley Blind, der siden 2020 har spillet med en såkaldt pacemaker. I december 2019 blev han svimmel før en kamp for Manchester United mod Valencia, og fik senere stillet diagnosen, at han har en unormal hjerterytme. Derfor fik han indopereret en pacemaker, som han langsomt har måttet vænne sig til at spille med.

Under genoptræning lagde Blind mærke til, hvor mange mennesker var optaget af emnet. "Nogle mennesker tør ikke forlade huset eller er bange for at gå tilbage til deres arbejde, og jeg tror, ​​at hvis du presser dig selv, så er der så meget mere muligt", siger Blind, der gerne vil være en rollemodel for atleter med hjertesygdomme.

 "Jeg vil gerne vise, at alt er muligt - også i sporten: Selv en hjertesygdom betyder ikke nødvendigvis, at du er tvunget til at stoppe med at gøre det, du kan lide at gøre. Jeg kan endda fortsætte med at udleve min drøm som professionel fodboldspiller" siger Blind til Bayern München's medlemsblad.