Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bayern München - Union Berlin: Trækker vilde berlinere Bayerns Lederhosen ned?

Union Berlins fans fejrer deres helte efter 3-1 sejren over Ajax.
Union Berlins fans fejrer deres helte efter 3-1 sejren over Ajax.AFP
Et decideret topbrag af de før sæsonen mere uventede venter søndag eftermiddag, når opkomlingene fra Union Berlin gæster Bayern München, som de ligger á point med i toppen af tabellen.

Union Berlin er på en slags vanvidsridt i Bundesligaen i denne sæson, og nu står de så foran den ultimative opgave. Mægtige Bayern München venter på Allianz Arena i et opgør, der potentielt kan medføre, at Union kommer tre point foran netop de tyske rekordmestre. 

Det er en udvikling, som selv den mest optimistiske fan af det relativt grønne Berlinermandskab næppe havde forudset inden sæsonstart.

Union har ikke vundet i de hidtidige syv opgør mellem de to mandskaber, og det vil nu også være en større overraskelse, hvis de skulle slippe afsted med en sejr i det bayerske. Men selv en uafgjort vil helt sikkert blive fejret af berlinerne som var det et mesterskab.

Efter den seneste triumf, da de slog Ajax ud af Europa League med 3-1 i løbet af ugen, så man et dansende Union-mandskab blive tilråbt af deres begejstrede fans, der lovede at “trække Bayerns Lederhosen ned om anklerne på dem”. 

Omvendt har der været en mægtig ballade i Bayern München, som der jo gerne er. Udover problemerne med Manuel Neuer, der først har brækket sit ben og sidenhen offentligt har luftet sin vrede over fyringen af klubbens målmandstræner, så er den 35-årige træner Julian Nagelsmann også røget i vælten. 

Han var efter 2-3 nederlaget til Borussia Mönchengladbach oppe i det røde felt over dommerne, og var endda inde i deres omklædningsrum efter kampen. Det har medført megen debat, men i fokus bør ligge, at Bayern ikke har vundet siden vinterpausen, men blot har fået tre uafgjorte resultater samt et nederlag, hvilket har fået et ulvekobbel af konkurrenter inden for rækkevidde.

Og kampen mod Mönchengladbach var bestemt ikke imponerende, men nærmere lidt af en flovmand for Bayern, som leverede en sløj indsats.

Bayern mod Mönchengladbach
Bayern mod MönchengladbachFlashscore

Der er dermed lagt op til lidt af et drama på Allianz Arena, hvor gæsterne kommer med en umådelig selvtillid og en brandvarm angriber i amerikanske Jordan Siebatcheu, der har lavet tre mål og to assists i sine første seks kampe for “Die Eisernen”. 

Derudover er der selvsagt et solidt dansk islæt i Frederik Rønnow, der er fast på mål for berlinerne, og har udmærket sig som den bedste målmand i Bundesligaen på afslutninger uden for feltet i denne sæson.

Skader og karantæner:

Udover Manuel Neuer, så må Bayern undvære Noussair Mazraoui, der har haft små problemer med hjertet efter en COVID-infektion, samt Lucas Hernandez, der er knæskadet og Dayot Upamecano, der har karantæne. Union må blot undvære den langtidsskadede midtbanemand Andras Schäfer.

Head to head

Head to head
Head to headFlashscore

Følg kampen live på Flashscore