Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bekræftet: Silkeborg sælger Lind til serie B-klub

Opdateret
Lind har spillet sin sidste kamp for Silkeborg i denne omgang.
Lind har spillet sin sidste kamp for Silkeborg i denne omgang.Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Silkeborg har solgt sidste sæsons topscorer for klubben fra Søhøjlandet, Alexander Lind, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen mandag formiddag. Destinationen hedder Pisa SC, og Lind får en kontrakt på fire år. Han skifter øjeblikkeligt.

Allerede i weekenden fortalte klubben, at de havde accepteret et tilbud på Lind, og de opjusterede i samme ombæring forventningerne til årsregnskabet med 27 millioner kroner. Ifølge Midtjyllands Avis er det svarende til den pris, Silkeborg havde modtaget for den 22-årige angriber, der er et produkt af klubbens akademi. 

Der havde været stærke rygter om, at det er italienske Pisa, der har købt den fysisk stærke angriber, som ikke var med i truppen til gårsdagens sejr over Randers, og det bekræfter Silkeborg og Pisa på deres respektive hjemmesider.

Her får Lind god inspiration på trænerbænken, hvor angrebslegenden Filippo Inzaghi sidder.

"Det er ikke længe siden, vi forlængede Alexander Linds kontrakt til sommeren 2028. Det var naturligvis med tanke på, at han skulle fortsætte sin udvikling i Silkeborg IF og på sigt eventuelt med et salg i tankerne, men processen er blevet fremskyndet markant, da Pisa SC kom på banen," siger sportschef Jesper Stüker og fortsætter.

"Også fordi vi kan mærke på Alexander, at det her er en mulighed, han gerne ville afsøge. Derfor er vi kommet til den konklusion, at det er den korrekte beslutning – både økonomisk men også sportsligt."

Lind selv takker hele klubben for at have bragt ham frem i fodboldens verden.

"Jeg elsker Silkeborg IF, og klubben har altid troet på mig. Også i svære tider da jeg kæmpede mig tilbage fra mine skader. Da jeg forlængede min kontrakt med SIF, var det min intention at blive i klubben mange år endnu og fortsætte min udvikling, men denne mulighed i Pisa føles som den helt rigtige for mig," siger Alexander Lind til klubbens hjemmeside og fortsætter.

"Jeg vil gerne takke alle i Silkeborg IF. Klubben er som én stor familie for mig. Mine ungdomstrænere har betydet alverden, talentchef Peter ’PC, Hansen, sportschef Jesper Stüker, hele organisationen, Kent Nielsen, alle i staben – og ikke mindst mine holdkammerater!"

I Pisa har spillere som Henrik Larsen og Klaus Berggreen tidligere repræsenteret Dannebrog.

Lind opnåede 21 scoringer i 91 kampe for Silkeborg IF.

Linds seneste sæsoner
Linds seneste sæsonerFlashscore