Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Benhård kvinde gennemførte maraton ved OL trods brækket ben

Benhård kvinde satte bemærkelsesværdig tid ved OL´s maraton med et brækket ben
Benhård kvinde satte bemærkelsesværdig tid ved OL´s maraton med et brækket benProfimedia
Rose Harvey, der stillede op for Storbritannien ved OL, har afsløret, at hun krydsede målstregen på maratondistancen med et brækket ben.

Den 31-årige havde været i et kapløb med tiden for at være i form til stævnet i Paris og fik at vide af læger, at hun ville gøre sin skade værre ved at deltage.

Hendes hofte var også begyndt at føles stram tre uger før hun rejste til Frankrig. Men hun accepterede risikoen eftersom hun i forhold til resultaterne var i sit livs form.

Hun blev udtaget til OL efter at have løbet tiden 2:23:21 i Chicago sidste år. Hun var også den hurtigste britiske kvinde ved London Marathon 2022, som fandt sted samme år, som hun blev professionel.

På baggrund af de lovende resultater var Harvey ikke villig til at acceptere, at hendes OL var forbi, før det var startet, og trodsede lægernes råd for at løbe maraton i Paris.

Hun havde det også godt ved starten, men fik det gradvist værre under løbet. 

Efter løbet fandt hun ud af, at hun havde gennemført løbet med et brækket lårben. Alligevel formåede hun på enestående vis, at gennemføge løbet i tiden 2:51:03 i 24 graders varme i Paris. 

"Det var virkelig hårdt," sagde Harvey til BBC.

"Bakerne hjalp overhovedet ikke, det var meget pinefuldt at løbe nedaf, og det blev bare værre og værre. Ved halvvejsmærket vidste jeg, at det ville være utroligt smertefuldt."

Harvey, som skal giftes om tre uger, går i øjeblikket på krykker, indrømmer, at hun måske havde trukket sig ud af et hvilket som helst andet løb, men følte, at hun ikke var i stand til at gøre det ved en lejlighed så stor som OL.