Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Biles og Andrade er klar til at overgå sig selv i kvindernes OL-finale i spring

Simone Biles i aktion
Simone Biles i aktionAFP
USA's store gymnastikstjerne Simone Biles bliver sandsynligvis nødt til at finde de "store kanoner" frem igen lørdag, når hun kæmper om sin tredje guldmedalje ved OL i Paris i kvindernes springfinale, hvor hun igen står over for den forsvarende mester Rebeca Andrade fra Brasilien.

Biles rystede en ujævn barrerutine af sig og vandt guldet i mangekamp foran Andrade torsdag, to dage efter at hun og hendes amerikanske holdkammerater havde vundet guld.

En af de ting, der gjorde forskellen for Biles, var hendes signatur Yurchenko double pike vault, som har en så høj sværhedsgrad, at hun selv med en ufuldkommen landing fik flere point end Andrade.

"Jeg havde ikke planlagt det," sagde Biles om valget af den dobbelte pike.

"Men jeg vidste bare, hvor fænomenal en atlet (Andrade) er. Så jeg tænkte: 'OK, jeg tror, jeg er nødt til at tage de store kanoner i brug denne gang."

For at bevare den springtitel, hun vandt i Tokyo, hvor Biles trak sig fra flere discipliner på grund af den mentale blokering, som gymnaster kalder "twisties", kan Andrade blive nødt til at øge sin egen kapacitet.

Rebeca Andrade i aktion
Rebeca Andrade i aktionAFP

Brasilianeren vandt verdensmesterskabet i spring over Biles i oktober sidste år og har antydet, at hun kunne gennemføre et aldrig før set Yurchenko-spring med tre drejninger. Hvis hun gør det, vil det have en sværhedsgrad på 6,0 - tættere på 6,4 for den dobbelte version, der nu er kendt som Biles II.

Efter sin store præstation, hvor Biles var bagud for første gang siden halvvejs i Rio, spøgte Biles med, at Andrade gjorde hendes liv for stressende.

"Jeg vil ikke konkurrere med Rebeca mere. Jeg er træt!" sagde Biles. "Det er alt for tæt."

Men hun tilføjede: "Jeg vidste, at hvis jeg gjorde mit arbejde, ville det hele gå godt."

Hvis Biles eller Andrade svigter, er de gymnaster, der er klar til at slå til, amerikanske Jade Carey, som vandt sølv i spring, sølv for hold og guld i gulvøvelser i Tokyo, og sydkoreanske Yeo Seo-jeong, som brugte sin egen signaturfærdighed, "Yeo", til at få bronze i Tokyo.

Yeos signaturspring er et familieanliggende og kombinerer to færdigheder, der er opkaldt efter hendes far Yeo Hong-chul, som vandt sølv i Atlanta i 1996.

Whitlock jagter den tredobbelte titel

I lørdagens finale på mændenes pommelhest vil Max Whitlock forsøge at vinde sit tredje OL-guld i træk og en hidtil uset fjerde medalje på samme redskab.

Den 31-årige brite går ind som nr. 3 i kvalifikationen bag Irlands Rhys McClenaghan - vinder af to verdensmesterskaber i træk i 2022 og 2023 - og Stephen Nedoroscik, den bebrillede pommelhestspecialist, der blev en internetsensation, da han sikrede USA's holdbronzemedalje med en flot svingende rutine.

Takaaki Sugino scorede fjerdebedst i kvalifikationen for at give sig selv en chance for at holde Japans guldmedalje i gang efter deres holdtriumf og Shinnosuke Okas mangekampssejr.

I mændenes gulvøvelses-finale skal Israels Artem Dolgopyat forsvare det guld, han vandt i Tokyo, efter at han sikrede sig en plads med den syvendebedste kvalifikationsscore.

Britiske Jake Jarman toppede kvalifikationstabellen foran Carlos Yulo fra Filippinerne, en tidligere verdensmester, som siger, at han "sigter efter stjernerne" i Paris efter at være gået glip af podiet i Tokyo.