Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Blume-reaktioner: Hvis energien ikke er der, skal du stoppe!

Pernille Blume i aktion under OL i 2020
Pernille Blume i aktion under OL i 2020Profimedia
Den tidligere danske svømmestjerne Mette Jacobsen og Team Danmark direktør Lars Christensen begræder Pernille Blumes karrierestop, men er enige om, at det var den rigtige beslutning, hvis energien ikke mere var til stede.

"Jeg tænker, at for en elitesportsudøver er det rigtige tidspunkt at stoppe, når du føler, at energien skal bruges et andet sted. Jeg havde måske tænkt, at det godt kunne komme, hvis jeg kigger på hendes seneste forløb med afbud til EM og VM i år og et fokus andre steder. Og det virker, som om det er der, hvor Pernille er nu", siger Mette Jacobsen således.

Også Lars Christensen mener, at det var tid til at overveje karrieren, hvis man ikke længere kan finde lysten, energien og motivationen til at hoppe i bassinet. "Vi havde naturligvis håbet, at hun ville satse på OL i Paris i 2024, men hvis ikke den indre ild brænder for det, er det den eneste rigtige beslutning, hun har truffet", siger Lars Christensen.

Både Mette og Lars hylder Blume for den fantastiske karriere, hun har haft, hvor OL-guldmedaljen i 50 meter fri ved OL i Rio i 2016 står som Pernille Blumes største resultat. På samme distance vandt hun bronze ved OL i Tokyo i 2021, mens det i 2016 også blev til OL-bronzemedalje i holdkap.

"Hendes resultater taler for sig selv. Og så synes jeg, at Pernilles karriereform også har skilt sig ud.  Hun har været en meget ultimativ sprinter, der ikke har været en stjerne, fra hun var helt ung. Hun er kommet ind senere og har lavet sine topresultater", siger Mette Jacobsen.

Lars Christensen hylder Blume for hendes dedikerede indsats og siger: "Konkurrenceniveauet i international svømning er voldsomt, og at vinde OL-guld og to OL-bronzemedaljer understreger meget tydeligt, hvor højt niveau Pernille Blume har haft i sin karriere. Det er derfor en vaskeægte verdensklasseatlet, der nu indstiller karrieren, og hun fortjener at blive hyldet for de mange store præstationer og oplevelser, hun har givet os alle sammen", opfordrer Lars Balle Christensen.

/ritzau/