Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bo Henriksen: Min første træning i Mainz var den værste nogensinde

Bo Henriksen har opnået næsten legende-status i Mainz
Bo Henriksen har opnået næsten legende-status i MainzProfimedia
I et længere interview med det det tyske fodbold-magasin "Kicker" fortæller Bo Henriksen bla. om sin første træning i Mainz, vigtigheden af at have et tæt forhold til hver enkelt spiller og den enorme opbakning, som han har oplevet fra fansene i Mainz.

Bo Henriksen har på rekordtid opnået næsten legende-status, hvor han fra en håbløs situation formåede at løfte holdet fri af en truende nedrykning, hvilket på det nærmeste er blevet hans speciale efter at han også formåede at løfte FC Zürich fri af en lignende situation, da han var træner i den schweiziske liga. 

Det var dog et mirakel, at "Happy-Bo", som han meget betegnende blev beskrevet i Schweiz, fik banket moral tilbage i truppen hos Mainz på baggrund af den oplevelse, han havde ved sin første træning i klubben.

"I den første træning før 1-0 sejren mod Augsburg oplevede jeg en utrolig dårlig træning. Jeg kan ikke huske en så dårlig træning i min trænerkarriere. Der manglede kvalitet, selvtillid, følelser og tro. Jeg spurgte spillerne, hvad vi skulle gøre. Ingen ville have bolden, og alle var bange for at lave fejl. Når du er så bange, er du endnu mere tilbøjelig til at begå fejl. Dette er ikke bare typisk for fodbold, det er det samme i alle aspekter af livet."

Den tidligere Horsens-træner fortæller, at han har været meget overrasket over den opbakning, han har oplevet fra Mainz-fansene på trods af, at han måtte lide den tort at tabe 1-8 ude mod Bayern München på et meget kritisk tidspunkt af sæsonen. Og særligt det aspekt har været anderledes end oplevelsen i Zürich, hvor han havde længere tid til at vriste holdet fri af nedrykning.

"I Mainz havde vi kun 13 kampe tilbage, i Zürich var der over 20. Det, der overraskede mig mest i Mainz, var, hvor positive fansene var, da vi startede. I Zürich blev biler beskadiget, når vi tabte kampe, i Mainz støtter fansene os altid. Denne kultur er sjælden. Måske har det også noget at gøre med, at FSV snarere er en lille klub i den store Bundesliga."

Bo Henriksen beretter endvidere, at en af de vigtigste baggrunde til hans succes har været den mentalitet som danske trænere benytter, hvor der lyttes meget til den enkelte spiller.

"Træningsmetoderne har ændret sig i en retning, der passer lidt til den danske mentalitet. Da jeg var 19 år, sprang vi, når træneren sagde "Hop". I dag spørger spillere: Hvorfor skal jeg hoppe? Det er blevet vigtigere at lytte til spillerne, snakke meget med dem og være tæt på dem. Jeg synes, udviklingen er helt naturlig, for fodboldspillere er kun mennesker."

Bo Henriksen og Mainz møder i første runde den 24. august Union Berlin, hvor den tidligere træner for Mainz, Bo Svensson har overtaget trænerposten.