Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Omdiskuteret algerisk bokser slår sig i OL-finalen

Omdiskuteret algerisk bokser slår sig i OL-finalen
Omdiskuteret algerisk bokser slår sig i OL-finalenAFP
Imane Khelif virkede upåvirket af den enorme mediestorm, hun er havnet i, da hun vandt sin semifinale ved OL.

OL's måske mest omdiskuterede atlet, den algeriske bokser Imane Khelif, er videre til finalen i kvindernes 66-kiloklasse.

Sent tirsdag aften vandt 25-årige Khelif sin semifinale med alle fem dommerstemmer over thailandske Janjaem Suwannapheng.

I tredje og sidste runde var Suwannapheng til tælling, men hun fik lov at færdiggøre kampen på Roland-Garros Stadium, der er bedre kendt som Court Philippe-Chatrier under tennisturneringen French Open.

Her var der stor opbakning til Khelif fra de mange algeriske tilskuere, der havde indfundet sig på stadionet.

Khelif har under OL befundet sig i noget af en mediestorm.

Den startede, efter at hendes italienske modstander i første kamp, Angela Carini, valgte at trække sig efter kun 46 sekunder.

Den korte kamp mellem Khelif og Carini har sidenhen fået stor opmærksomhed og sat gang i en international debat om, hvorvidt algerieren er berettiget til at stille op i Paris.

Sidste år blev Khelif diskvalificeret af Det Internationale Bokseforbund (IBA) til VM.

IBA hævder, at Khelif dumpede en "anerkendt" test, der viste, at hun havde konkurrencemæssige fordele i forhold til andre kvinder. Hvad testen præcist målte "forbliver fortroligt".

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) anerkender ikke IBA og står selv for at arrangere boksekonkurrencerne under OL, hvor Khelif er godkendt til at deltage.

Ifølge Khelifs mangeårige træner, Mohamed Chaoua, er hun "meget påvirket af situationen".

"Vi har arbejdet hårdt i de sidste to år. Guldmedaljen er det bedste svar til disse mennesker", sagde Chaoua før semifinalen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Imane Khelif bokser finale fredag.