Brøndby i kontrol dukker uinspirerede sønderjyder

Brøndby havde ingen problemer mod SønderjyskE.
Brøndby havde ingen problemer mod SønderjyskE.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sønderjyske havde ikke meget at byde på søndag mod Brøndby, som tog en overbevisende sejr på 2-0 i egen hule.

Med en af sæsonens mest helstøbte indsatser sikrede Brøndby tre point med en 2-0-sejr hjemme mod et Sønderjyske-mandskab, som ikke bød ind med ret meget.

Brøndby er oppe på 14 point, det samme som FC København. FC Midtjylland fører med 20 point.

Holdet fra Københavns Vestegn fik en drømmestart på kampen søndag, hvor man åbnede i højt tempo og med pågående spil.

Det gav pote efter bare tre minutter. Et smukt opbygget angreb blev afsluttet med, at Filip Bundgaard fandt Mathias Kvistgaarden helt fri foran mål, hvor han bare skulle sætte indersiden på.

Trods scoringen veg Sønderjyske ikke fra det taktiske oplæg, der helt tydeligt var at holde en stram defensiv organisation.

Alligevel kom hjemmeholdet i første halvdel af halvlegen frem til yderligere et par gode muligheder.

Brøndby fik lov til at have bolden meget uden at blive presset, men da tempoet i boldomgangen dalede frem mod pausen, fik sønderjyderne lettere ved at stå imod.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

Til gengæld havde gæsterne heller ikke noget som helst at byde på i modsatte ende af banen.

Det kom en smule mere i anden halvleg, hvor Kvistgaarden dog indledte med et flot mål, som blev annulleret for offside.

Brøndby var stadig klart i teten, og Kvistgaarden var en evig kilde til udfordringer for gæsternes forsvar. Han kom frem til mange chancer, men manglede den sidste skarphed.

Brøndby har haft problemer i sæsonen med at få lukket opgørene, men denne gang minimerede man risikoen for pointtab markant et kvarter før tid.

Indskiftede Nicolai Vallys førte bolden frem i en kontra, fandt Kvistgaarden, som gav Yuito Suzuki en lige så nem afslutning, som den han selv scorede på.

Med Sønderjyskes problemer med at spille sig frem til noget lignede det en afgørelse, og gæsterne fik da heller aldrig bragt spændingen tilbage i kampen.