Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brandvarm angriber og tidligere City-målmand fravalgt: Her er USA's trup til VM

Juventus' Weston McKennie har 37 landskampe og ni landsholdsscoringer på CV'et.
Juventus' Weston McKennie har 37 landskampe og ni landsholdsscoringer på CV'et. Profimedia
Det bliver højst overraskende uden den forhenværende Manchester City-målmand Zack Steffen, når det amerikanske landshold drager mod Qatar. Landstræner Gregg Berhalter satte onsdag aften navn på de 26 spillere, han tager med til VM.

USA er tilbage som VM-deltager, efter kvalifikationen til slutrunden i Rusland for fire år siden glippede, og man for først gang siden 1990 måtte se verdensmesterskaberne løbe af stable hjemmefra. 

Amerikanerne er havnet i en stærk gruppe med England, Wales og Iran, og sent onsdag satte landstræner Gregg Berhalter så navn på de 26 spillere, der skal kæmpe for stjernerne og striberne i Qatar. 

Mens flere af navnene nærmest gav sig selv på forhånd, som eksempelvis Juventus' Weston McKennie, Chelseas Christian Pulisic og Milans Sergiño Dest, så var der også en del ubekendte i Berhalters udtagelse. 

Efter onsdagens offentliggørelse af truppen, kan det dog konstateres, at 49-årige Berhalter har set bort fra et par særdeles prominente navne, og særligt fravalget af den tidligere Manchester City-keeper Zack Steffen har chokeret. I stedet kan Arsenals Matt Turner nu se frem til at være ubetinget førstevalg mellem de amerikanske stænger.

Premier League fysik vigtig

Mens Gregg Berhalter nægtede at gå i detaljer i forhold til fravalget af Zack Steffen, som særligt er overraskende, da Berhalter var cheftræner for Steffen i fire år i Columbus Crew, havde han en forklaring på, hvorfor USA tager Norwich City-angriber Josh Sargent med i stedet for Groningen-spidsen Ricardo Pepi

"Vi følte, at det havde værdi, at Josh (Sargent, red.) til daglig spiller i den liga, hvor to ud af tre af vores modstandere kommer fra. Den hollandske liga er en god liga, men den har ikke den samme fysik, som Premier League og Championship har. Det var også noget af det, der vejede i vores beslutning," lyder forklaringen fra Gregg Berhalter. 

19-årige Ricardo Pepi har ellers været brandvarm i Eredivisie, hvor lejesvenden, der er ejet af Augsburg, har scoret fem mål i otte kampe. Josh Sargent har dog også været i storform i Championship, hvor han har scoret otte og lagt op til to i 18 kampe. 

Også Jordan Siebatcheu, der også går under navnet Jordan Pefok, måtte indse, at VM bliver uden hans deltagelse. Union Berlin angriberen, der er født i den amerikanske hovedstad til camerounske forældre men vokset op i Frankrig, blev således fravalgt til fordel for Haji Wright, der er godt i gang med at brænde den tyrkiske liga af. I 12 kampe har 24-årige Wright således scoret 9 mål. 

Kun én med VM-erfaring 

Med en gennemsnitsalder på blot lidt mere end 25 år, er det ikke nogen specielt garvet amerikansk trup, der kommer til Qatar. Hele ni spillere er 23 år eller yngre, mens der kun er tre mand i truppen, der har rundet de 30 år. 

Faktisk er der kun én eneste mand i hele den amerikanske trup, der før har oplevet et VM. Den forhenværende Newcastle-back DeAndre Yedlin var således med i Jürgen Klinsmanns trup ved VM i Brasilien i 2014. 

Med tre teenagere på holdet, Gladbachs Joe Scally, Dortmunds Giovanni Reyna og Valencias Yunus Musah, er det dog et enormt talentfuldt amerikansk hold, der skal forsøge at drille englænderne i Qatar. Ved sidste års Gold Cup blev det da også til amerikansk sejr, da Mexico blev slået i finalen. 

USA indleder verdensmesterskaberne med en kamp mod Wales, der altså blandt andet byder på den nylige Los Angeles FC helt og forhenværende Real Madrid-stjerne, Gareth Bale. Forleden var Bale således stærkt medvirkende til LAFC's amerikanske mesterskab.

USA's trup til VM

Målmænd

Matt Turner - 28 år, Arsenal

Sean Johnson - 33 år, New York City FC

Ethan Horvath - 27 år, Luton Town

Forsvarsspillere

DeAndre Yedlin - 29 år, Inter Miami

Tim Ream - 35 år, Fulham

Walker Zimmerman - 29 år, Nashville SC

Aaron Long - 30 år, New York Red Bulls

Antonee Robinson - 25 år, Fulham

Sergiño Dest - 22 år, Milan

Shaq Moore - 26 år, Nashville SC

Cameron Carter-Vickers - 24 år, Celtic

Joe Scally - 19 år, Borussia Mönchengladbach

Midtbanespillere

Kellyn Acosta - 27 år, Los Angeles FC

Weston McKennie - 24 år, Juventus

Tyler Adams - 23 år, Leeds United

Cristian Roldan - 27 år, Seattle Sounders

Brenden Aaronson - 22 år, Leeds United

Yunus Musah - 19 år, Valencia

Luca de la Torre - 24 år, Celta Vigo

Angribere

Christian Pulisic - 24 år, Chelsea

Jordan Morris - 28 år, Seattle Sounders

Timothy Weah - 22 år, Lille

Josh Sargent - 22 år, Norwich City

Jesús Ferreira - 21 år, FC Dallas

Giovanni Reyna - 19 år, Borussia Dortmund

Haji Wright - 24 år, Antalyaspor