Kroatiske straffesparks-konger sendte Brasilien ud af VM i sandt drama

Kroatiske straffesparks-konger sendte Brasilien ud af VM i sandt dramaProfimedia
To brændte forsøg i straffesparkskonkurrencen fra Rodrygo og Marquinhos blev fatale for Brasilien, da de tabte til Kroatien i en kamp, der var endt 1-1 i den forlængede spilletid. Kroatien skal nu møde Argentina i semifinalen.

Efter Brasiliens imponerende ydmygelse af Sydkorea var det ventet, at kroaterne ville komme under voldsomt pres fra kampens start. Men Zlatko Dalic´s hold kom ud med masser af selvtillid, meget velorganiserede og stod tæt mellem kæderne og tillod derfor næsten ingen plads for Brasilien til at få deres dynamiske, hurtige kombinationssspil i gang. Det var også kroaterne, der fik kampens første chance efter 13 minutter, da Josip Juranovic afleverede skråt tilbage i feltet, hvor Ivan Perisic dog ikke fik ordentligt ram på afleveringen.

Brasilien viste dog masser af vilje til hele tiden at søge fremadrettede løsninger, og de var tæt på at få belønningen efter 30 minutter, da Vinicius Jr. brugte Richarlison som opspils-station til at slippe fri i feltet, men hans afslutning blev flot blokeret af det kroatiske forsvar.

Livakovic reddede kroaterne

Mens mange af de tidligere frisparkskonger som Rivaldo og Roberto Carols så med fra tilskuerpladserne, så fik Neymar muligheden for at gøre dem kunsten efter, da brasserne fik et straffe på kanten af feltet fra en spids vinkel efter 40 minutter. Men selv om Neymars skud blev afrettet, havde målmand Dominik Livakovic ingen problemer med at redde skudet.

Kroaterne fik sig en slem forskrækkelse fra 2. halvlegs start, da Josip Juranovic klart havde hånd på bolden i det lille felt, men efter gennemgang af VAR vinkede dommer Michael afværgende. Brasilien havde generelt vanskeligt ved at finde nøglen til at åbne det kroatiske forsvar, men alligevel var de tæt på at tage føringen efter 55 minutter, da Richarlison fandt Neymar i det lille felt, men Livakovic reddede med en hurtig fodparade.

Kroatien - Brasilien
Kroatien - BrasilienOpta By Stats Perform

Ti minutter senere kunne kroaterne igen takke Livakovic, da Lucas Paqueta brød igennem, men en hurtig håndparade forhindrede en brasiliansk føring. Livakovic blev ved med at producere mirakler, da Neymar og senere Paqueta fandt sig selv i lovende positioner, dog uden at kunne passere den enestående kroatiske keeper.

To brændte brasilianske straffespark

I den forlængede spilletid var kroaterne som regel sjældne gæster på brasilianernes halvdel, men alligevel var det kroaterne, der skabte den første chance i 1. halvleg af den forlængede spilletid i det 104. minut, da Bruno Petkovic med fikse driblinger fandt en umarkeret Marcelo Brozovic på kanten af feltet, men Brozovic tordnede bolden over mål. Minuttet efter fandt Brasilien endelig hullet igennem Kroatiens forsvarsblokade, da Neymar lavede en et-to-aflevering med Paqueta, driblede uden om Livakovic, og løftede bolden fantastisk op i nettaget.

Men Kroatien giver aldrig op, og med fire minutter igen af den forlængede spilletid blev brasilianerne fanget med for mange mand oppe på den kroatiske havdel, kroaterne kørte lynhurtigt kontra, og Bruno Petkovic var iskold, da han fik chancen i feltet til at udplacere Allison i det brasilianske mål.

Dermed måtte holdene ud i straffespark, og da Rodrygo og Marquinhos brændte for Brasilien mens kroaterne scorede på alle deres forsøg, var sagen klar. Kroatien er i semifinalen.