Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brian Riemer fyret som træner i Anderlecht

Opdateret
Brian Riemer er fortid på Lotto Park.
Brian Riemer er fortid på Lotto Park.VIRGINIE LEFOUR/BELGA/AFP
Efter en skuffende sæsonstart og i kølvandet på at være blevet krævet fyret af tilhængerne på Anderlechts egen hjemmebane, er det nu en realitet, at Brian Riemer ikke længere er ved roret i den belgiske traditionsklub.

Riemer nåede et år og ni måneder i stillingen som cheftræner, men efter en sæsonstart, der især på hjemmebane har været en skuffelse, og som kulminerede negativt med tirsdagens 0-2 nederlag til Genk, har klubbens ledelse valgt at give danskeren silkesnoren.

Under kampen blev der fra store dele af stadion råbt, hvad der kan oversættes til "Ud med Riemer", såvel som at der har været kritik af danskerens spillestil, der ikke er blevet vurderet som underholdende og offensiv nok.

Riemer afleverer Anderlecht på en øjeblikkelig fjerdeplads i Jupiler League, fire point efter netop Genk.

Stillingen i Jupiler League
Stillingen i Jupiler LeagueFlashscore

"Klubben ønsker at udtrykke sin udtrykkelige taknemmelighed over for Brian for hans engagement i løbet af det sidste et år og ni måneder i spidsen for førsteholdet. Klubledelsen vurderede dog holdets præstationer som utilstrækkelige og besluttede derfor at afslutte samarbejdet," skriver Anderlecht på deres hjemmeside.

Riemer, der nåede 76 kampe i spidsen for klubben, med 39 sejre, 17 nederlag og 20 uafgjorte som resultat, førte i sidste sæson Anderlecht til kvartfinalerne i Conference League og holdt dem inde i kampen om titlen til sidste spilledag, hvor det dog i sidste ende kun blev til en tredjeplads.

Han har i sin spillertrup haft selskab af en mindre fremmedlegion af danskere, bestående af Kasper Dolberg, Mathias Zanka Jørgensen, Anders Dreyer og Mads Kikkenborg, såvel som at Kasper Schmeichel netop er skiftet fra klubben og til skotske Celtic.

Dertil er klubbens sportsdirektør, Jesper Fredberg, ligeledes dansk.

David Hubert, der hidtil har været U/18-træner i klubben, overtager tøjlerne indtil videre.

"Brian Riemer har altid udvist stor dedikation til vores klub. Med sin positive indstilling og arbejdsmoral spillede Brian en ubestridelig rolle i sidste sæsons sportslige genoplivning. Endnu en gang vil klubben udtrykkeligt takke Brian og ønske ham det bedste for det næste kapitel i hans karriere," udtaler klubben også i deres pressemeddelelse.