Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Britisk veteran måtte slide sig til avancement: Murray og Berrettini i fem timers duel

Fem gange har Andy Murray været i finalen ved Australian Open, men han har aldrig vundet turneringen.
Fem gange har Andy Murray været i finalen ved Australian Open, men han har aldrig vundet turneringen.Paul Crock/AFP
35-årige Andy Murray var tæt på at smide det hele på gulvet, men holdt hovedet koldt i Melbournes varme på de afgørende tidspunkter, da han tirsdag spillede sig i anden runde ved Australian Open.

Andy Murray, aktuelt nummer 66 i verden, var foran 2-0 i sæt, men måtte senere afværge en matchbold, før han fik ekspederet italieneren Matteo Berrettini ud med cifrene 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 og 7-6 efter små fem timers tennis.

Den rutinerede skotte spillede stærkt i de to første sæt, hvor man så antydninger af det niveau, som tidligere har sikret ham tre grand slam-titler og deltagelse i yderligere otte grand slam-finaler.

Han dominerede 13.-seedede Berrettini, og Murray styrede mod en stor sejr, da han tog de to første sæt med 6-3.

Tredje sæt balancerede i de første partier, men da Berrettini fik et servegennembrud til 3-2, gav det ham noget overskud i spillet.

Matteo Berrettini slog markant flere vindere end Andy Murray, men lavede til gengæld også mange flere uprovokerede fejl.
Matteo Berrettini slog markant flere vindere end Andy Murray, men lavede til gengæld også mange flere uprovokerede fejl.Flashscore

Han styrede sikkert sættet i land, inden det fjerde sæt, som blev langt og tæt hele vejen. Murray kom dog hele tiden lidt på bagkant i tiebreaken, som italieneren endte med at vinde 9-7 på sin tredje breakbold.

I Melbournes varme blev fysikken en større og større faktor, men begge spillere holdt flot sammen på spillet under de svære betingelser.

Først ved 5-4 til Berrettini kom sættets første breakbold, som samtidig var en matchbold. Murray afværgede dog og holdt liv i håbet om avancement til anden runde.

Der måtte blod og sved, men antageligt ingen tårer, til, for at Andy Murray tirsdag kunne spille sig videre ved årets første Grand Slam.
Der måtte blod og sved, men antageligt ingen tårer, til, for at Andy Murray tirsdag kunne spille sig videre ved årets første Grand Slam.Paul Crock/AFP

Igen skulle sættet afgøres i tiebreak. I femte sæt spilles en lang tiebreak til ti, og hurtigt tiltvang briten sig et stort overtag på pointtavlen.

Han gik i front med 5-0, og det formåede Berrettini aldrig at komme tilbage fra, selv om han var tæt på ved 6-8. Murray lukkede ballet med to point i træk.