Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Carabao Cup-finale : Udsigt til dramatisk comeback for Lorius Karius mod United

Opdateret
Lorius Karius kan få sig noget af et comeback, når Newcastle på Wembley møder Manchester United.
Lorius Karius kan få sig noget af et comeback, når Newcastle på Wembley møder Manchester United.Profimedia
Der er grundet karantæner lagt op til comeback i engelsk fodbold til Lorius Karius, når Newcastle søndag stiller op mod Manchester United i Carabao Cup-finalen. Kan den udskældte målmand sørge for nul huller i den nordengelske defensiv, der har været så solid denne sæson?

Den lille pokalturnering i engelsk fodbold, der før blev kaldt for League Cup, skal finde sin afgørelse søndag eftermiddag, når Newcastle og Manchester United mødes på Wembley. Det er to af de mest formstærke hold i England, der tørner sammen, men i skyggen af det hæsblæsende kapløb om at komme med i næste sæsons Champions League kan det også blive en kamp, hvor der bliver trukket på et par af reserverne.

Manchester United dukker op i fremragende form, og de har således ikke tabt siden det snævre nederlag for ti kampe siden mod liga-toppende Arsenal. Senest slog de mægtige FC Barcelona ud af Europa League efter en solid indsats hjemme på Old Trafford, hvor de vandt med 2-1.

Selv uden Christian Eriksen er holdet blevet til en velkørende enhed under Erik Ten Hag, som har formået at få de mange kreative spillere på holdet til at spille i samme takt. Især Marcus Rashford er aldeles forrygende for tiden, selvom han dog var målløs mod Barca. Han gik også fra banen med en skadet ankel, så han må regnes som meget tvivlsom til finalen.

Newcastle bliver ikke nogen walkover, langtfra endda. De tabte godt nok den seneste ligakamp mod Liverpool med 0-2, men det var ikke uden at være uheldige. Og nordenglænderne holder sig stadig godt til i toppen af ligaen, hvor de bejler alvorligt til Champions League-pladserne.

De ligger øjeblikkeligt på en femteplads, otte point efter United på tredjepladsen, men med en kamp i hånden.

Newcastles fans har en fæl titelhunger efterhånden
Newcastles fans har en fæl titelhunger efterhåndenProfimedia

Sean Dyche har fået sat alvorligt skik på Toon, og især paraguayaneren Miguel Almiron har været storspillende i denne sæson. Det er dog i defensiven, de for alvor har været brillante. Blot 15 mål er der gået ind bag Nick Pope i Newcastles mål, hvilket er klart færrest blandt samtlige mandskaber i Premier League.

Selvsamme Pope er dog ude med karantæne, og da den normale reserve, Martin Dubravka, heller ikke kan spille i pokalen, så er der lagt op til comeback til tyske Lorius Karius, der dermed vil få sin debut for Newcastle på selveste Wembley. 

"Det ville være en fantastisk chance for ham til at omskrive historien om sin karriere," sagde Howe tidligere på ugen.

"Det er det smukke ved fodbold. Vi ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Den uforudsigelighed er det, der gør det til noget så fantastisk at se på."

Newcastle har ikke vundet et trofæ i England i 68 år, så uanset hvad, så vil en sejr aftvinge massive reaktioner i det nordengelske, lille pokal turnering eller ej.

Skader og karantæner:

Udover de to, manglende målmænd, så er trofaste Joe Willock tvivlsom for Newcastle, mens Emil Krafth helt sikkert er ude. For United mangler som nævnt Christian Eriksen, Donny Van der Beek samt Anthony Martial. Marcus Rashford er tvivlsom med sin ankelskade fra kampen mod Barcelona.

Head to Head:

Head to head mellem de to hold
Head to head mellem de to holdFlashscore

Kampen begynder klokken 17.30, og du kan følge den live på Flashscore