Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Catalansk og vestjysk på Heden: FCM har fundet erstatninger til assistentposter

Niels Lodberg er den ene af FC Midtjyllands to nye assistenter.
Niels Lodberg er den ene af FC Midtjyllands to nye assistenter.Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland måtte på ganske kort tid vinke farvel til både Michael Silberbauer og Henrik Jensen, og de to assistenttrænere er nu blevet erstattet i det midtjyske setup. Ind kommer catalanske Carles Cuadrat og vestjyske Niels Lodberg.

Der gik ikke meget mere end en håndfuld timer fra at FC Utrecht præsenterede Michael Silberbauer som ny cheftræner, til at Kalmar FF kunne fortælle, at de havde hyret Henrik Jensen som ny chef for det svenske fodboldmandskab.

To assistenter ”solgt,” som den midtjyske klub selv beskriver det, på mindre end et halvt døgn. Siden har sportschef Svend Graversen antageligt haft ganske travlt med at finde erstatninger for de to nu forhenværende assistenttrænere, og det er nu lykkedes for den tredobbelte danske mesterklub.

I en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag offentliggør FC Midtjylland således, at de har ansat 54-årige Carles Cuadrat og 42-årige Niels Lodberg som erstatninger for Silberbauer og Jensen.

”Vi har sammen med Albert haft en konstruktiv og gennemarbejdet dialog om, hvilke kompetencer det er, vi søger i vores trænerteam,” fortæller sportschef Svend Graversen.

Anbefalet af chefen

Niels Lodberg får formentlig mange kendere af dansk fodbold til at nikke genkendende. Den 42-årige vestjyde var som aktiv spiller en rigtig kriger på banen, hvor det blev til næsten 300 Superligakampe, faktisk kun to derfra, for Lyngby BK, FC Nordsjælland, AC Horsens og Sønderjyske. Siden Lodberg i 2015 indstillede karrieren, har han været assistent i to af sine tidligere klubber som spiller, nemlig Horsens og Sønderjyske, hvorfra Lodberg altså har fået fine anbefalinger.

Til gengæld må Carles Cuadrat formodes at være et ret så ukendt navn for fodbold-Danmark. Catalaneren nåede aldrig noget synderligt højt niveau som aktiv, men det er netop fra tiden som aktiv, at midtjydernes cheftræner, Albert Capellas, kender Cuadrat. Da Capellas i den spæde tid af sine trænerkarriere var assistent i catalanske Gavà, var Cuadrat således anfører i klubben.

Siden da har 54-årige Cuadrat været forbi blandt andet Indien og Saudi Arabien, men det er altså særligt forbindelsen fra Gavà, der har vejet tungt hos Svend Graversen i ansættelsesprocessen.

”Carles Cuadrat er blevet anbefalet af Albert. Han er en kompetent træner, som både har vist sine evner som assistenttræner og cheftræner mange forskellige steder i verden. Vi har haft nogle gode snakke med Carles, og vi er overbeviste om, at han bliver en succesfuld tilføjelse til vores i forvejen dygtige stab,” lyder det fra Svend Graversen.

Foruden Albert Capellas og de to nye assistenter, tæller den tekniske stab i FC Midtjylland blandt andre på målmandstræner Lasse Heinze, standardtræner Martin Mark, og det måske mest kendte ansigt i trænerstaben, mentaltræner BS Christiansen.