Chelsea pillede julepynten af Billing og Bournesmouth - 2-0 på Stamford Bridge

Chelsea pillede julepynten af Billing og Bournesmouth - 2-0 på Stamford BridgeIAN KINGTON/AFP
Chelsea slog relativt nemt Bournemouth med 2-0 i et opgør, hvor flere af Chelseas VM-spillere viste stor klasse og der var en sjælden start til Denis Zacharia, der ikke har været meget på banen i denne sæson. Kai Havertz stod for et mål og en assist på to aktioner, der viste stor skarphed fra Chelseas side.

Første halvleg udmøntede sig hurtigt som et, langt pres mod Bournemouth, der havde Phillip Billing som central midtbanespiller, men som primært måtte koncentere sig om den defensive del af spillet.

Allerede efter 16 minutter gav Chelseas aggressive genpres dog pote, da de med få afleveringer fik sat et særdeles farligt angreb sammen over højrefløjen. Her viste Raheem Sterling millimeterskarp præcision, da han perfekt lagde en bold mellem Cherries’ baglinje og målmanden, hvilket gjorde det meget nemt for Kai Havertz at bringe bolden fladt under unge Matt Travers i målet.

Chelsea, der inden kampen lå nummer otte og kæmper hårdt for at komme i position til Champions League, spillede fornemt og var i flere omgange tæt på at øge scoringen. Det kom så også tjept til et 2-0 mål midtvejs i første halvleg, da Mason Mount efter lidt pingpong i et tætpakket felt kunne føle bolden i en fin bue rundt om Travers' udstrakte næver til et smukt 2-0 mål efter en pasning bagud fra Havertz, der hermed var noteret for både mål og assist. .

Bournemouth var rystede, og Chelsea lignede et hold, der havde haft godt af VM-pausen, hvad nogle af spillerne angår.  De havde tabt tre kampe i træk, men lignede nu et mandskab, der havde fået troen igen på tingene. Kort før pausen lignede det endda at Christian Pulisic, der også storspillede, bragte dem på 3-0, men målet blev annulleret for et frispark i opspillet.

Chelsea holdt pedalen og Bournemouth nede i anden halvleg

Anden halvleg havde et lignende billede som den første, men Bournemouth holdt sig lidt tilbage for ikke at rende ind i sværdet, mens Chelsea ikke virkede helt så skarpe i pasningerne som tidligere. Efter 65 minutter blev Phillip Billing pillet ud efter en præstation, der var på det jævne. Han forsøgte en del pasninger for at åbne Chelseas forsvar, men det virkede ikke rigtig efter hensigten. Dominic Solanke, med fortid i Chelsea, blev grundigt pakket ind af Chelseas forsvar, hvor Thiago Silva og Kalidou Koulibaly ikke efterlod meget plads til løjer for gæsterne.

Reece James var tilbage efter en længere skadespause for Chelsea, og så lidt vel rusten ud, men kom dog fra de 52 minutter, han fik, inden han blev skiftet for Cesar Azpilicueta, uden han fik nye problemer med bentøjet. Der blev dog humpet noget på vejen mod sidelinjen.

Der var flere gange optræk til farlige situationer i Bournemouths felt, men Travers stod fortrinligt i anden halvleg og leverede blandt andet en feberredning på en hård afslutning fra Raheem Sterling fra en spids vinkel.  Også Denis Zacharia bragte sig i flere gode skudpositioner, inden han også blev skiftet ud efter en godkendt indsats og 82 minutter.

Kampen løb mere og mere ud i sandet for Bournemouth, der ellers prøvede at satse mere, men i sidste ende blev det en ganske overbevisende 2-0 sejr til Chelsea, der lignede et hold, der har meldt sig tilbage i kampen om CL.

Chelseas næste opgør er på den første dag i det nye år mod Nottingham Forest, mens Bournemouth, der kun ligger to point over nedrykningspladserne, møder Manchester United den 3. november, ligeledes på udebane.