Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

CL-optakt: Real Madrid kan slå Liverpools "comeback-boys" ud for tredje år i træk

Vinicius Junior var her, der og alle vegne i det første opgør mod Liverpool
Vinicius Junior var her, der og alle vegne i det første opgør mod LiverpoolProfimedia
Det ligner et lukket opgør, når Real Madrid starter med at være foran 5-2. Dårlig spansk form, samt et Liverpool-hold, der tidligere har vist comeback-evner i Champions League, giver dog mulighed for en smule spænding onsdag aften.

Real Madrid byder Liverpool velkommen til Santiago Bernabéu efter en imponerende 5-2 sejr i første kamp i grundspillet, som bragte dem på nippet til at gøre en ende på gæsternes drømme om sejr i Champions League for tredje sæson i træk. 

Det var Madrids sjette sejr i de seneste syv møder mellem de to stormagter. En række, der omfatter sidste sæsons UCL-finale, som sikrede de spanske giganter Champions League pokalen for 14. gang, hvilket er rekord i turneringen.

Carlo Ancelottis mandskab har præsteret ukarakteristisk dårligt siden den store sejr på Anfield, idet deres 3-1-sejr mod Espanyol i weekenden var deres eneste sejr i de fire efterfølgende kampe. På trods af denne form er historien helt på deres side her, da de ud af de 37 kampe i europæiske kampe, hvor de har vundet i første runde på udebane, kun har misset samlet avancement to gange.

Real Madrid har overhånden mod Liverpool
Real Madrid har overhånden mod LiverpoolFlashscore

Det vil derfor kræve en monumental Liverpool-indsats at ødelægge Real Madrids jubilæum for Champions League-kamp nr. 300, men opgaven er ikke helt fremmed for holdet fra Merseyside. De er et af blot fire hold, der har vendt et nederlag i første kamp på tre mål eller mere, hvilket de gjorde mod Madrids ærkerivaler fra Barcelona på vej til deres sjette Champions League-sejr i 2018/19. Også selv om den sagnomspundne 4-0 sejr fandt sted på Anfield.

The Reds skal spille en kamp, der matcher deres præstation i returmødet i Champions League-ottendedelsfinalen i 2008/09, hvor de påførte Madrid det, der stadig er Madrids tungeste Champions League-nederlag med en 4-0-sejr. 

At komme fra et 1-0-nederlag til Premier League-kæmperne fra Bournemouth er dog den værst tænkelige optakt for manager Jürgen Klopp, hvis historie mod Carlo Ancelotti heller ikke er inspirerende. Italieneren har vundet seks af 12 opgør og har kun tabt tre. 

Hold øje med disse

Vinicius Junior elsker at spille mod Liverpool. Fem mål i seks kampe er det blevet til for brasilianeren, der ved flere lejligheder har drevet gæk med Trent Alexander-Arnold på Liverpools højre back.

Vinicius Juniors hurtighed og målnæse kan blive vigtig her. Liverpool skal frem tidligt i kampen, og en Madrid-scoring på ethvert givent tidspunkt lukker opgøret.

Der er plads bag Vinicius Junior
Der er plads bag Vinicius JuniorOpta by Flashscore, foto af AFP

Hans direkte modstander bliver igen Trent Alexander-Arnold, der alle hans offensive kvaliteter til trods, ikke er nogen ørn defensivt. Højrebacken skal oppe sig defensivt, og så skal han finde sit velkendte assist-spil frem igen onsdag aften, hvis Liverpool skal gøre sig nogen forhåbninger om et gigantisk comeback a la Barcelona-kampen eller Champions League finalen i 2005.

Trent Alexander-Arnolds afleveringer mod Bournemouth
Trent Alexander-Arnolds afleveringer mod BournemouthOpta by Flashscore, foto af AFP

Trupnyt, skader og karantæner

David Alaba er formentligt ude af opgøret med en muskelskade, men både Ferland Mendy og Karim Benzema ventes at være klar efter at have stået over mod Espanyol i weekenden.

Ellers er der ikke de store udfordringer for Carlo Ancelotti, frem mod onsdagens opgør.

Liverpool er uden Thiago, Joe Gomez og Luis Diaz, samt formentligt også Naby Keita, der døjer med et slag. Anfører Jordan Henderson er grundet sygdom ikke med på flyet til Madrid.

Kampen kan som altid følges på Flashscores kampside.