Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Clara Tauson begynder at finde formen: Udraderer tidligere topspiller i Frankrig

I februar var Clara Tauson oppe som nummer 33 på verdensranglisten, men siden har hun været plaget af skader.
I februar var Clara Tauson oppe som nummer 33 på verdensranglisten, men siden har hun været plaget af skader. Profimedia
Ovenpå en skadesplaget sæson begynder Clara Tauson så småt at finde formen igen. Tirsdag slog hun tyske Sabine Lisicki overbevisende i to sæt i Angers.

Der var vendt op og ned på alt, da Clara Tauson tirsdag trådte ind i WTA 125-turneringen Open de Angers og smadrede den tidligere topspiller Sabine Lisicki med 6-1, 6-1.

I sidste uge spillede det danske tennistalent højt oppe i de italienske alper i en stemningsforladt og tom hal uden boldpiger- og drenge og med et minimalt antal linjedommere.

Tirsdag var der både lysshow, øredøvende musik, tilskuere, linjedommere og løbestærke boldbørn på plads i hallen i den franske by.

Modstanden var også opjusteret - i hvert fald hvis man ser på meritter. Da Sabine Lisicki var på toppen af sin karriere, var hun helt oppe som nummer 12 i verden og nåede Wimbledon-finalen i 2013.

Siden er det - især på grund af skader - gået ned ad bakke. I 2020 løb hun eksempelvis ind i en alvorlig knæskade, der betød, at hun i 2021 ikke spillede en eneste tenniskamp.

Hun gjorde comeback tidligere i år og er placeret som nummer 352 i verden.

Clara Tauson er selv placeret som nummer 132 i verden efter et svært år med tilbagevendende rygproblemer, og hun havde meget få problemer mod Lisicki.

Allerede i tyskerens første serveparti var Tauson lige ved at slå sig til et servegennembrud, men Lisicki afværgede. Men så var det også slut.

Sabine Lisicki lavede et utal af fejl, særligt i sit servespil, og Clara Tauson vandt i ganske overlegen stil resten af sættets partier.

Undervejs i kampen var Clara Tauson truet af i alt fire breakbolde, men dem håndterede hun i alle tilfælde positivt.

Det skete blandt andet ved stillingen 3-1 i andet sæt, hvor Sabine Lisicki tvang Clara Tauson til at holde koncentrationen oppe i et langt, langt parti, som danskeren til sidst vandt.

Derfra kørte Clara Tauson sejren overlegent i garagen.