Danmark blæste Belgien ud af banen med 15-måls-sejr efter lige første kvarter

Danmark blæste Belgien ud af banen med 15-måls-sejr efter lige første kvarterLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Med en kæmpe sejr på 43-28 kom Danmark forrygende fra start ved VM i håndbold. Mathias Gidsel blev man of the match med 9 mål og en fremragende indsats i offensiven.

Belgierne var på forhånd massivt undertippede mod guldfavoritterne fra Danmark, men det var nu ikke til at se det første kvarter. Belgien trak det første blod, og herfra bølgede kampen frem og tilbage i et hektisk tempo, der resulterede i en masse scoringer i løbet af halvlegen. Fra det rundede kvarter begyndte Danmark så at trække fra.

Nogle store redninger fra Niklas Landin tog brodden af det ellers flittigt scorende belgiske hold, og med seks mål af Mikkel Hansen, der ellers har haft det svært i Aalborg samt fem af en flyvende Emil Jakobsen, der flere gange kom helt fri på venstrekanten, kunne Danmark gå til pause med en syvmålsføring på 22-15. Mål savnede man ikke.

Imponerende Gidsel tog ingen fanger

Billedet fortsatte i anden halvleg, hvor det var tydeligt, at danskerne havde luret Belgiens defensive pres. Efter seks minutter havde Danmark øget forspringet til 12 mål, og det var som forventet kun sejrens størrelse, der skulle afgøres.

En forrygende Mathias Gidsel var vanen tro det naturlige omgangspunkt for Danmark, og han blev endnu bedre i anden halvleg, hvor han fordelte boldene elegant og selv stod for ni mål. Topscorer i kampen blev dog Mikkel Hansen, der endte med et facit på 10 mål efter en stor indsats, der ikke lod sig mærke af modvinden i Aalborg.

Belgien falmede mere og mere, og til sidst var det ren walkover for Danmark, der sejrede med hele 15 mål og nu har fået sig et solidt afsæt i den turnering, de er favoritter til at vinde.

Næste modstander hedder Bahrain på søndag den 15.