Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark klar til mellemrunde med knusende sikker 13-måls-sejr over Tunesien

Niklas Landin stod en ny stor kamp i sejren over Tunesien
Niklas Landin stod en ny stor kamp i sejren over TunesienKim Matthäi Leland/Scanpix
Et fysisk stærkt tunesisk mandskab skulle vinde over Danmark for at kvalificere sig til mellemrunden, men var som forventet voks mellem hænderne på Nikolaj Jacobsens mandskab, der vandt 34-21 og dermed noterede sig for sin 23. VM-sejr i træk, og nu kan se frem mod et meget spændende opgør på torsdag mod Kroatien.

Endnu en modstander blev kørt ned under gulvet i Malmö Arena, og Danmarks håndboldherrer haster videre til VM-mellemrunden med maksimumpoint.

Danmark blev dog lidt taget på sengen fra kampens start, hvor tuneserne ankom anderledes godt forberedt end Danmarks to første modstandere og takket være deres ekstremt fysiske stil og fornuftige angrebsspil tog en overraskende tre-måls føring i kampens start. 

Men et par hurtige mål løsnede spillet op, og så kørte Danmark en sejr på 34-21 i hus i det indledende gruppespils sidste dyst.

Allerede nu ser det meget positivt ud for Danmarks muligheder for at nå kvartfinalen. Nikolaj Jacobsens tropper har fire point med over i mellemrunden, hvor Egypten og Kroatien forventes at blive Danmarks værste modstandere.

Gennem historien har de givet Danmark masser af problemer, og derfor var det måske meget godt, at Tunesien i hvert fald i indledningen gav Danmark en lille forsmag på, hvad der venter senere i turneringen

I de første kampe har Danmark lagt et hæsblæsende tempo for dagen, og de to første modstandere kunne slet ikke true de hurtige danskere på nogen måde.

Men tuneserne havde læst på lektien og set, at når Danmark fik fat i bolden, så skulle de vende 180 grader og sætte turboen på.

Mathias Gidsel blev igen kåret som Kampens bedste Spiller
Mathias Gidsel blev igen kåret som Kampens bedste SpillerJens Dresling/Scanpix

Og som altid var de stærke tunesere ikke bange for at køre en hård fysisk linje, når først de kom hjem i forsvaret. Det var helt tydeligt, at Tunesien forsøgte at kyse Danmark, og det er bestemt ikke umuligt at en række af de danske spillere i morgen vågner med blå mærker.

Der var også en del uopmærksomhed fra Danmark i starten af kampen og Niklas Landin skulle bruge nogle minutter på at indstille missilforsvaret. Derfor kom Tunesien meget overraskende foran med tre mål ved 5-2.

Men efter tunesernes femte mål skældte Nikolaj Jacobsen ud og så blev der endeligt sat skik på både offensiv og defensiv.

Mikkel Hansens forløsende to mål i træk fik et lidt måbende publikum op af de røde sæder, og inden man så sig om, var Tunesien sendt til tælling.

Danmark gik til pause med en føring på 19-14.

Danmark havde fuld kontrol over tingene i 2. halvleg, hvor føringen støt voksede, dog uden at tuneserne på noget tidspunkt kastede håndklædet i ringen for alvor. 

Med sejren sikkert i hænde gav Nikolaj Jacobsen spilletid til nogle af reserverne. Det gav bl.a plads til Michael Damgaard efter at han er blevet hentet til Malmø som erstatning for den skadede Rasmus Lauge. Damgaard var dog i modsætning til resten af det danske hold ikke så heldig med sine afslutninger.