Danmark klar til OL for anden gang i træk efter stort comeback mod Norge

Nicklas Jensen scorede to gange mod Norge.
Nicklas Jensen scorede to gange mod Norge.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Danmarks herrelandshold i ishockey var søndag oppe mod ærkefjenderne fra Norge i et direkte opgør om at kvalificere sig til OL. Det blev en stor succes med en sejr på 4-1 efter en hård start på kampen.

Danmark fik nemlig lynhurtigt en spand isvand i hovedet, da det norske es Mats Zuccarello bragte Norge foran efter bare 28 sekunders spil.

Scoren
ScorenEnetpulse

Derfra var det selvsagt op af bakke for de hjembragte NHL-stjerner, der døjede med at skabe de helt store chancer mod de garvede nordmænd, der sad tungt på skudstatistikken.

Nicklas Jensen udlignede mod spil og chancer alligevel i slutningen af anden periode.

Ikke nok med det, så bragte selvsamme Jensen også danskerne på sejrskurs to minutter senere. Nu var nordmændene pludselig de jagende.

I stedet for den ønskede udligning lukkede Danmark reelt kampen med en scoring til 3-1 ved Patrick Russell efter flot forarbejde af Nikolaj Ehlers.

Russell understregede sejren kort efter med endnu en scoring, og Danmark er dermed klar til OL for anden gang i træk efter et flot comeback.

På to gyldne minutter sidst i anden periode fik det danske hold vredet kampen ud af nordmændenes hænder, mens Frederik Andersen storspillede i målet.

Dermed kan dansk ishockey se frem til endnu et landsholdshøjdepunkt om halvandet år. Ved OL kan alle NHL-spillere være med, og for første gang skal det danske hold matches mod verdens allerbedste spillere.

Det krævede som ventet benhårdt arbejde og en ikke ubetydelig portion held at nå dertil.

Danmark var fuldstændig på hælene, da momentum pludselig skiftede i anden periodes sidste minutter.

Ud af det rene og skære ingenting blev det ellers så stabile norske forsvar splittet af en aflevering fra Lars Eller. Nicklas Jensen stod fri til højre for målet, og skarpskytten bankede pucken højt i nettet.

Det vækkede et efterhånden mut publikum, og da Norge kort efter blev ramt af en udvisning, slog danskerne til igen.

Nikolaj Ehlers fandt den perfekte pasning fra en position bag mål, og Nicklas Jensen klappede den stensikkert i nettet.

På to minutter var kampen vendt 180 grader, og at det overhovedet var muligt, kan de danske spillere i høj grad takke deres målmand for.

Frederik Andersen leverede en præstation i verdensklasse og stod på hovedet i buret.

Carolina-målmanden spillede for sin formentlig sidste OL-chance og forpurrede mindst en håndfuld norske kæmpechancer. Han var hovedårsag til, at danskerne holdt sig inde i kampen.

Norge sad nemlig tungt på begivenhederne fra kampens start og fik vinger af en lynscoring efter blot 26 sekunder.

Landstræner Mikael Gath forsøgte samme trick som ved VM tidligere på året og matchede sin fjerdekæde med Norges bedste trio, men her gav det bagslag.

Christian Wejse tabte en nærkamp foran eget mål, så Mats Zuccarello kunne sende en returpuck i nettet.

I de efterfølgende 35 minutter blev danskerne nærmest kvalt af et disciplineret og konstant farligt norsk hold, der spillede klart bedst.

I pausen mellem anden og tredje periode må de norske spillere have undret sig over, hvordan hulen de kunne være bagud, og de kom da også på isen for at give alt i de sidste 20 minutter.

Med føringen i ryggen kunne danskerne dog med god samvittighed trække sig tilbage og spille sikkert.

Defensiven stod langt mere stabilt end tidligere i kampen, og rigtig tungt blev det norske pres ikke, inden Danmark reelt afgjorde kampen fire minutter før tid.

Igen var Ehlers kreatøren med en solotur bag mål. Denne gang fandt han Patrick Russell, og så eksploderede arenaen.

Norge spillede uden målmand i de sidste minutter, og Morten Poulsen sendte pucken forbi et tomt mål fra få meters afstand. Men det betød intet, for kort efter havde Russell mere held med samme manøvre.

Samtlige tilskuere stod op, mens de sidste sekunder tikkede af uret. Da sluthornet truttede, røg de danske stave og hjelme ind på isen, mens spillerne kastede sig over hinanden i vild eufori.