Danmark satser på over 120 OL-deltagere i Paris: Håber på 20 sportsgrene

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark satser på over 120 OL-deltagere i Paris: Håber på 20 sportsgrene

Til OL i 2024 håber DIF og Team Danmark at have langt over 100 deltagere.
Til OL i 2024 håber DIF og Team Danmark at have langt over 100 deltagere.Profimedia
Onsdag er der præcis et år til åbningen af sommer-OL i Paris, og Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark satser på at kunne sende en stor dansk delegation afsted.

I 2021 deltog 111 atleter ved legene i Tokyo, men det er håbet, at næste års OL-hold kan være en anelse større. Sådan lyder det fra DIF og Team Danmark i en fælles pressemeddelelse.

Søren Simonsen, der er chef de mission i DIF og dermed ansvarlig for den danske OL-delegation, ser ind i et travlt år med en masse konkurrencer, hvor der er OL-billetter på spil.

"Det kommende år bliver vanvittigt spændende. Her skal vi forhåbentlig sikre over 100 OL-kvalifikationer til danske atleter, så vi kan sende et dansk hold på over 120 atleter i omkring 20 sportsgrene til OL i Paris."

"Der kommer altid nogle unge og mere eller mindre ukendte atleter fra baghjul og overrasker positivt, og så er der desværre også risiko for, at etablerede navne ikke præsterer som forventet eller bliver skadet og dermed slukker deres OL-ild."

"Sådan er elitesport både ubarmhjertigt og glædeligt, og det er med til at gøre topsport fascinerende, fordi vi ikke kender udfaldet på forhånd," siger den danske OL-chef.

Danmark er allerede sikker på at have 20 atleter med til næste års lege, efter at butterflysvømmeren Helena Rosendahl Bach onsdag sikrede en dansk nationsplads i 200 meter butterfly efter en flot tid ved det igangværende langbane-VM.

Ud over en kvindelig svømmer ved DIF og Team Danmark allerede nu, at 14 mandlige håndboldspillere, tre dressurrytter, en mandlig bokser i 71-kiloklassen og en kvindelig skytte i 50 meter riffel skal til Paris næste år.

Ved det seneste OL i Tokyo vandt Danmark tre guldmedaljer, fire sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.